De koeltoonbanken is een geschikte manier om bepaalde waren tentoon te stellen. Het gaat natuurlijk altijd om producten waarbij versheid van groot belang is. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan vis, maar ook aan groentes, fruit of frituurhapjes. Aan de ene kant is het van belang om deze producten fris en vers te houden, maar anderszins wilt u ze ook zo aantrekkelijk mogelijk tentoonstelling voor eventuele consumenten en klanten. Er zijn een aantal dingen van belang bij het kopen van een koeltoonbank. Ten eerste zult u bijvoorbeeld moeten beslissen wat voor producten u er vers in wilt houden. Zoals hierboven al werd uitgelegd, is er een scala aan mogelijkheden. Het is echter belangrijk dat u zich beseft dat een koeltoonbank meestal geoptimaliseerd is voor een specifieke soort producten. De ene koeltoonbank zal bijvoorbeeld optimaal koelen voor vis, terwijl andere groentes optimaal laten uitkomen. Bij uw keuze voor een koeltoonbank is het dus van belang eerst te beslissen welke producten u er in wilt bewaren. Dit hangt verder samen met het tweede punt, wat namelijk koeling betreft. U kunt zich voorstellen dat een bittergarnituurtje op een veel lagere temperatuur bewaard moet worden dan een voorgesneden salade. Zodoende is het ook van belang om uit te vinden op welke temperatuur uw producten optimaal bewaard kunnen worden. Aan de hand daarvan kunt u dan vervolgens een koeltoonbank uitkiezen die op een bepaalde manier gekoeld wordt en dus een bijbehorende standaard temperatuur heeft. Naast het bepalen van uw soort producten en de temperatuur is het ook van belang dat u de gewenste grootte van uw toekomstige koeltoonbank in uw achterhoofd houdt. Vanzelfsprekend variëren de hoogte, breedte en lengte van deze apparaten, en zodoende is er een geschikte machine beschikbaar voor de ruimte die u in gedachten heeft. U zult echter eerst zelf moeten bepalen welke ruimte dat dan is en in hoeverre u die op wilt vullen. Een grote koeltoonbank kan bijvoorbeeld goed de aandacht van de consument of klant trekken, maar laat minder ruimte over voor andere producten. De grootte hangt er verder natuurlijk mee samen hoe veel producten u ook daadwerkelijk wilt koelen en tentoon wilt stellen.

De voordelen van een nieuwe koeltoonbank

Het is dus van belang om ten eerste te weten welke producten u op het oog hebt om in de koeltoonbank vers te bewaren en ten toon te stellen. Daarnaast is zowel de manier van koelen belangrijk en de grootte die u in gedachten heeft. Als u deze drie punten duidelijk voor uzelf heeft bepaald, dan is het tijd om een koeltoonbank aan te schaffen. Hier zitten een aantal voordelen aan verbonden en deze zult u hieronder op een rijtje aantreffen:

  • Ten eerste is deze vitrine een ideale manier om producten tentoon te stellen. Ze blijven er natuurlijk vers in, wat voorkomt dat u ze op een later tijdstip weg moeten gooien, maar het is ook zo dat de belichting optimaal staat afgesteld. Dat zorgt ervoor dat uw producten er nog verser, aantrekkelijker en schoner uitzien dan ze al zijn! Recente onderzoeken hebben uitgewezen dat er tegenwoordig veel behoefte is aan verse en gezonde producten, vooral omdat er veel mensen zijn die een dieet volgen, biologisch willen eten of artikelen hebben gelezen in magazines of op het internet. Op die markt speelt een goede verlichting ideaal in. Naast de verlichting stelt de koeltoonbank u tevens in staat om uw vitrine mooi in te richten. Zo kunt u er bij vleesproducten bijvoorbeeld voor kiezen om de complementaire kleur groen toe te passen in de versiering. Dat zorgt ervoor dat uw producten er zo lekker mogelijk uitzien.
  • Deze toonbank vormt zo het centrale punt in uw winkel. Dat houdt in dat u hem gemakkelijk kunt combineren met een eventuele kassa of servicebalie. Klanten en consumenten zijn als het ware natuurlijk geneigd om naar de balie toe te lopen, waar u dan zowel de producten aan kunt bieden als het betaalproces kunt voltooien.
  • Een koeltoonbank straalt professionaliteit uit in de winkel die u heeft. Met andere woorden, het laat zien dat u een professioneel bedrijf leidt met daarin geavanceerde en professionele materialen. Dat geeft uzelf niet alleen een fijn gevoel, maar dat geeft de klant of consument ook het idee dat hij of zij op de juiste plek is.

Ook hygiëne is van groot belang

Een koeltoonbank kan dus enorm handig zijn om producten tentoon te stellen, zoals vis, groenten of bitterhapjes. Daarnaast kan hij behulpzaam zijn bij de inrichting van uw winkel omdat hij als het ware de ruimte centreert. Ten slotte straalt een Koeltoonbank ook een bepaalde professionaliteit uit, en dat wekt op zijn beurt weer vertrouwen bij de klant of consument. Wat echter van een minstens zo groot belang is, is de hygiëne in uw winkel. Voor klanten is de hygiëne een indicatie van de versheid en smaak van het voedsel. Daarnaast schrikt een vieze winkel ook mensen af die gevoelig zijn voor het idee om ziek te worden. Zodoende kan een mooie en schone vitrine vertrouwen uitstralen en klanten uitnodigen om uw producten te kopen. Koeltoonbanken zijn speciaal ontworpen om gemakkelijk schoon gemaakt te kunnen worden. Dat scheelt niet alleen tijd en is praktisch, maar geeft uw klanten ook een goed beeld van u, uw bedrijf en uw winkel. Dat is niet alleen van belang voor uw imago, maar ook een gratis en goede vorm van reclame.