Een advocaat WSNP is een advocaat die alles weet over en van de Wet Sanering Natuurlijke Personen. Mensen die schulden hebben gemaakt en die niet meer in staat zijn om deze schulden af te lossen, kunnen aanvraag doen om in de schuldsanering terecht te komen. Hierbij kan de hulp worden ingeschakeld van een advocaat WSNP die alles weet van de regels omtrent de aanvraag van deze wet. De schuldsanering is voor sommige mensen de enige oplossing om op den duur weer met een schone lei te beginnen. Door een aantal jaar in de schuldsanering te zitten, worden de gemaakte schulden afgelost. Er wordt een vast inkomen bepaald aan de hand van de situatie van de persoon of het gezin. Alle inkomsten die er zijn gaan direct naar de sanering. Afhankelijk van de grootte van het bedrag dat de persoon die in de sanering zit verschuldigd is, zal worden bepaald hoe lang de periode voortduurt. Een periode van sanering duurt drie tot vijf jaar. Een advocaat WSNP kan helpen op het moment dat u aanvraag doet voor de Wet Sanering Natuurlijke Personen. In sommige gevallen wordt de wet terecht afgewezen. Dat is bijvoorbeeld aan de hand op het moment dat de schulden die u heeft gemaakt op een onrechtmatige manier zijn ontstaan zoals door het deelnemen aan criminele activiteiten. Op dat moment heeft u geen recht op een plek in de schuldsanering en kan een advocaat WSNP u dan ook niet helpen. Een ander geval waarin een advocaat WSNP u niet van dienst kan zijn is wanneer u in de afgelopen tien jaar al eerder in de schuldsanering heeft gezeten. Op een rijtje:

  • u mag voor de WSNP de afgelopen tien jaar niet in de WSNP hebben gezeten
  • u mag de schulden niet op een criminele wijze hebben gekregen
  • u moet het minnelijk traject helemaal hebben doorlopen voor de aanvraag
  • u moet kunnen bewijzen dat u niet in staat bent de schulden af te betalen
  • u moet alle inkomsten afstaan en volledige openheid van zaken geven.

Advocaat WSNP kan u helpen

Een advocaat WSNP kan u helpen op het moment dat uw WSNP wordt afgewezen terwijl u er wel degelijk recht op heeft. Ieder geval is weer anders en daarom moet u er voor zorgen dat u ruim op tijd aanklopt bij de advocaat WSNP. U heeft namelijk altijd maar acht dagen de tijd om in beroep te komen en dat is helemaal niet zo lang. De advocaat WSNP zal deze tijd hard nodig hebben om uw zaak goed te onderzoeken. Om dit hele proces te versnellen hebben wij online de mogelijkheid voor u om een test te doen. U kunt hier een aantal gegevens invullen waar voor ons al snel uit zal blijken of het beroep doen op een van onze advocaten voor u ook zinvol is. Mocht u bepaalde vragen met ja beantwoorden, dan kunnen wij onze conclusies trekken en dat kunt u zich de moeite besparen om contact op te nemen met een van onze advocaten. Wij gaan alleen maar met cliënten in zee wanneer wij denken zeker te weten dat u een goede kans maakt om toch nog aanspraak te maken op de WSNP. Na een aantal jaren in de schuldsanering zult u een aanzienlijk bedrag van uw schulden hebben afbetaald. Als u zich netjes aan alle regels heeft gehouden zal er op een bepaald moment een mogelijkheid zijn om ‘schone lei’ aan te vragen. Voor veel mensen die in de schuldsanering zitten, is het aanvragen van de zogenaamde ‘schone lei’ een belangrijk moment. Deze kan echter alleen worden aangevraagd als u zich aan alle regels heeft gehouden en als u dat niet heeft gedaan, en de overheid krijgt hier lucht van, dan heeft u de poppen aan het dansen. Niet alleen kan u dan met onmiddellijke ingang uit de schuldsanering worden gezet, iets wat ook wel tussentijdse beëindiging wordt genoemd, tevens kan het zo zijn dat u geen schone lei kunt aanvragen. Dit zijn twee zaken die met elkaar hand in hand gaan. De schone lei kan namelijk alleen maar worden aangevraagd na het volledig uitwandelen van het traject waarbij u zich te alle tijden aan de opgelegde regels heeft gehouden.

Advocaat WSNP of andere advocaten van Blat.

Mocht u het niet eens zijn met de afwijzing van de schone lei of de tussentijdse beëindiging dan heeft u echter de mogelijkheid om in beroep te gaan of verzet te plegen tegen de uitspraak van de rechter en daarvoor kunt u de hulp van een advocaat WSNP inschakelen. WSNP-zaken.nl valt onder Blat. Wij zijn een advocatenkantoor dat sinds jaar en dag haar trouwe diensten levert aan cliënten die te maken krijgen met tal van verschillende soorten zaken. U geniet bij ons van een zeer kundige groep advocaten en hulp door heel Nederland. Wij hebben onze snelle service en diensten altijd heeft erg hoog in het vaandel staan. Of u nu zoekt op ‘advocaat WSNP’ of op ‘advocaat echtscheiding’. U kunt bij Blat advocaten voor tal van zaken terecht en dan krijgt u altijd de advocaat toegewezen met kennis van zaken. Onze tarieven zijn aantrekkelijk en wij werken altijd op een transparante manier. U heeft bij Blat ook de mogelijkheid om een Pro deo advocaat in de arm te nemen. Kijk hiervoor op de website onder het kopje ‘pro deo’. Wij helpen u graag verder met uw zaak.