Waarom een notaris in Hengelo nodig? Dit is het antwoord. Wanneer er afspraken worden gemaakt die rechtsgeldig zijn, is er een notaris nodig. Een contract is namelijk pas rechtsgeldig als beide partijen het contract hebben getekend in het bij zijn van een notaris. Niet bij alle afspraken is een notaris nodig, bijvoorbeeld bij een werkovereenkomst. Het is dan niet nodig om de notaris erbij te roepen. Echter, wanneer je een huis koopt, of gaat trouwen is het nodig om een notaris in te schakelen. Deze notaris zorgt ervoor dat er een aantal belangrijke afspraken worden afgesproken, opgesteld en ondertekend. Alleen de notaris kan officiële aktes rechtsgeldig maken. Als één of meerdere partijen een officiële akte moeten opstellen en deze rechtsgeldig willen hebben, is het verplicht om een notaris in te schakelen. In Nederland zijn er veel notariskantoren. Er is bijvoorbeeld al veel keuze wanneer je zoekt naar een notaris in Hengelo.

Werkzaamheden notaris in Hengelo

Het beroep notaris is al vele jaren oud en komt uit de middel eeuwen. Tegenwoordig moet een notaris de opleiding rechtsgeleerdheid hebben afgerond, met de richting notarieel recht. Echter, na deze studie is deze persoon nog geen notaris. Na het volgen van de studie moet de persoon nog een zesjarige stage volgen als kandidaat-notaris. Wanneer deze succesvol is afgerond, wordt de notaris benoemd door de koning. Als notaris stel je notariële akten op. Maar naast het opstellen geeft een notaris ook advies aan de betrokken partijen en zorgt ervoor dat de partijen al hun zaken goed op orde hebben. Wanneer een notariële akte is opgesteld bewaard de notaris de akte in een kluis. Een notaris in Hengelo heeft bijvoorbeeld wel duizenden aktes in de kluis liggen. Naast de kluis worden de aktes meestal ook online veilig bewaard. Wanneer er een conflict tussen de partijen komt, pakt de notaris in Hengelo deze akte uit het archief en probeert het conflict volgens de akte op te lossen. Een conflict kan bijvoorbeeld een scheiding zijn en de bezittingen moeten worden verdeeld. De notaris in Hengelo helpt dus de partijen een eerlijk contract op te stellen, bewaart het contract en vertelt wat er moet gebeuren als beide partijen het contract willen ontbinden.

Wanneer notaris in Hengelo nodig?

De Nederlandse overheid heeft een notariële akte, dus een overeenkomst die juridisch is vastgesteld, verplicht in bijvoorbeeld de volgende gevallen, waaronder dit overzicht:  

  • Het opstellen of wijzigen van huwelijkse voorwaarden
  • Testament
  • Onroerende zaken
  • Hypotheek of andere zakelijke rechten
  • Starten of hebben van aandelen van een besloten vennootschap
  • Starten van een vereniging of stichting

De Nederlandse overheid heeft het verplicht gemaakt omdat het meestal gaat om overeenkomsten waarbij het eigendomsrecht kritisch is en waar vaak veel geld in om gaat. Een derde onafhankelijke partij zorgt ervoor dat alles volgens het boekje gaat en wanneer het contract worden ontbonden, alle partijen zich aan de gemaakte afspraken houden. Een notaris in Hengelo is nodig als een notariële akte verplicht is. Daarnaast zijn er vele notariskantoren in Nederland. Een notaris in Hengelo wordt dus voornamelijk aangeraden als de betrokken partijen dicht in de buurt van Hengelo wonen.

Meer informatie? Kijk op Suwijn.nl