Met een outplacementtraject kan een nieuwe manier gevonden worden voor een medewerker om toch een plek in het bedrijfsleven te behouden. Dit kan in samenwerking met een outplacementbureau Haarlem als Psychologisch Adviesbureau Slikboer. Zij zijn ervaren in de begeleiding van mensen die op allerlei manieren een nieuwe weg in hun leven zoeken. Of dit nou noodgedwongen is door gezondheidsredenen, een verandering in de werkomgeving of een wijziging in de leefomstandigheden. Mocht iemand erachter zijn gekomen dat de huidige functie niet meer aansluit bij de gezondheid of psychische gesteldheid van de medewerker. In samenwerking met outplacementbureau Haarlem kan er toch een functie gezocht worden om de medewerker toch in de organisatie te houden. Dit kan voor beide gevallen een gunstige weg zijn. De werkgever weet ten slotte wat de medewerker voor persoon is en hoe deze een goede bijdrage is voor de organisatie. Het bedrijf is voor de medewerker een stabiele factor. Zowel op sociaal als financieel vlak. Het zou jammer zijn als dit moet wegvallen voor beide gevallen en met outplacement kan er een nieuwe oplossing gevonden worden. Door middel van een uitvoerig onderzoek van outplacementbureau Haarlem kan gekeken worden naar de vaardigheden van de medewerker en hoe deze nog van dienst kunnen zijn voor de werkgever.

De zes fasen van outplacementbureau Haarlem

Bij het outplacementtraject worden alle partijen betrokken. Outplacementbureau Haarlem Psychologisch Adviesbureau Slikboer betrekt de werkgever altijd bij het traject van de medewerker. De medewerker kan bij dit outplacementbureau Haarlem rekenen op persoonlijk maatwerk die bestaat uit de volgende zes fasen:

  • Oriëntatie
  • Verwerking van de actuele situatie
  • Persoonlijke analyse
  • Arbeidsmarktanalyse
  • Sollicitatietraining en arbeidsmarktbenadering
  • Realisatiefase en nazorg

Het is duidelijk een zeer verdiepende aanpak waarbij alle ruimte is voor de medewerker om van alles uit te zoeken. Dat betekent ook dat het een confronterende aanpak is. Als medewerker wordt u geconfronteerd met uw competenties en helaas ook de tekortkomingen. Over de vaardigheden die u helaas minder liggen door uw gezondheid of andere psychische aandoeningen, of de situatie waarin u zit. Maar het outplacementbureau Haarlem gaat graag voor u op zoek naar de mogelijkheden die nog wel voor u open liggen. Na uitgezocht te hebben wat u allemaal wel en niet kan, wordt er een nieuwe weg voor uitgestippeld. Het liefst een weg waar uw huidige werkgever nog onderdeel van is. Al is het ook mogelijk dat u tot de conclusie komt dat het huidige bedrijf toch niet meer in dit plaatje past. Ook in dat geval staat u hier niet alleen voor.

Een wetenschappelijke basis

Bij dit outplacementbureau Haarlem kunt u rekenen op een persoonlijke benadering, maar wel een met een wetenschappelijke basis. Hun onderzoeken zijn gebaseerd en ontwikkeld naar aanleiding van diverse wetenschappelijke onderzoeken. Zij gebruiken modellen, instrumenten en systemen om zo uw persoonlijkheid en huidige gesteldheid zo goed mogelijk in kaart te brengen. Ook met het gebruik van deze middelen zullen zij nog altijd kritisch blijven en uw persoonlijke problemen in het oog houden. Juist deze middelen helpen erbij uw huidige problematiek inzichtelijk te krijgen om juist tot een goede effectieve oplossing te komen. Het is duidelijk dat er veel van u gevraagd wordt bij het outplacementbureau Haarlem. Hier moet u wel voor open staan en in staat zijn om uitslagen te verwerken. Daarom is het belangrijk dat u zich prettig voelt bij de adviseur van dit psychologisch adviesbureau. Lees om u te oriënteren en voor te bereiden de informatie door op de website slikboer.nl. Deze geeft een goede indruk van de werkwijze van dit outplacementbureau Haarlem. Mocht uw gevoel goed zijn, vraag dan een vrijblijvend intakegesprek aan om met ze kennis te maken.