Hebt u wel eens een potje lasergame gespeeld? Dan zult u dit ongetwijfeld erg leuk gevonden hebben. Het bevat namelijk zoveel goede elementen. Er zit spanning in: zult u geraakt worden of niet, waar is de tegenstander, waar kunt u zich verstoppen? Speelt u in groepen, dan zal er echt sprake moeten zijn van een tactiek, anders wordt het lastig om de tegenstander te verslaan. Bovendien is ook een goed groepsgevoel noodzakelijk. Is dit er nog niet, dan zal dit ongetwijfeld in de strijd wel ontstaan. Lasergame is daarom ook voor heel veel verschillende groepen zeer geschikt om te spelen. Vaak zijn het vooral pubers die het spelen, maar wist u dat het al voor kinderen vanaf zes jaar geschikt is? Bovendien vinden ook veel volwassenen lasergame nog steeds erg leuk om te doen. Hierdoor is het spel geschikt voor klassenfeestjes en kinderfeestjes, maar ook voor familiefeesten en personeelsuitjes. Iedereen zal zich hier zeker mee vermaken. Vindt u lasergame echt helemaal te gek of zijn uw kinderen er echt dol op? Dan is het natuurlijk heel erg jammer dat u het niet vaker kunt spelen. Het afhuren van een locatie die dit spel aanbiedt is immers vaak vrij prijzig en bovendien zit het vaak ook al volgeboekt. Dat is natuurlijk jammer, helemaal als u of uw kinderen het graag veel vaker zouden willen spelen. In dat geval kan het een goed idee zijn om zelf de benodigdheden aan te schaffen om een potje lasergame te kunnen spelen. Hebt u de juiste spullen hiervoor in huis, dan kunt u spelen waar en wanneer u maar wilt. Ook maakt het dan niet meer uit hoe vaak u het spel speelt. De aanschafkosten lijken misschien op het eerste gezicht wat hoog, maar als u uitrekent hoeveel geld u kwijt bent aan het reserveren van een locatie hiervoor, dan zult u zien dat het zichzelf snel genoeg terug verdient.

Benodigdheden voor potje lasergame

Wat hebt u nu precies nodig om lasergame te kunnen spelen? Hier komt u snel achter op de site van Light Strike. Dit bedrijf biedt namelijk alles aan wat u nodig hebt om thuis dit spel te kunnen spelen. Waar moet u dan aan denken? U moet dan denken aan:

  • lasergeweren
  • laserpistolen
  • accessoires

Wat is nu het verschil tussen de geweren en de pistolen? Het grootste verschil is dat de geweren doorgeladen moeten worden en dat ze wat zwaarder zijn. De pistolen zijn handzamer in gebruik en beschikken over een oneindige voorraad munitie. Dit maakt dat de geweren vooral geschikt zijn voor de wat oudere spelers van lasergame en dat de pistolen vooral voor de kleinere deelnemers bedoeld zijn. Vanaf zes jaar kan dit spel ongeveer gespeeld worden en het is niet meer dan logisch dat deze jongste spelers nog niet in staat zijn om steeds zware geweren vast te houden en eraan te denken dat ze door moeten laden. Voor lasergame kunt u ook accessoires gebruiken. Nu zult u misschien denken aan een speciaal vest, waarop de punten zitten waarop u geraakt moet worden. Dat is bij de producten van Light Strike echter niet het geval. Hierbij is het namelijk de bedoeling dat u op het pistool of geweer van de tegenstander schiet. Dit is misschien iets anders dan u gewend was, maar het heeft als grote voordeel dat u geen zwaar vest hoeft te dragen en dat u dus veel meer bewegingsvrijheid hebt. Wat zijn dan wel de accessoires die zij aanbieden voor lasergame? Dat zijn bijvoorbeeld targets, die voor verschillende spelvarianten ingezet kunnen worden. Maar u kunt dan ook denken aan een snelvuursysteem of een vijanddetector. Zo hebt u meer kans om de tegenstander te raken en bovendien zult u door de detector niet snel verrast worden door uw tegenspelers. Een andere interessante accessoire is het Intelligent Targeting System. Dit apparaat maakt het mogelijk om nog meer varianten lasergame te spelen.

Verschillende spelvarianten

Lasergame is natuurlijk in veel verschillende varianten te spelen. Welke mogelijkheden u hebt, ligt deels aan de grootte van de groep. Zo kunt u het spel al vanaf twee deelnemers spelen, door simpelweg een tegen een te spelen. Maar u kunt ook in groepen spelen en proberen alle tegenstanders uit een groep uit te schakelen. Daarnaast kunt u voor een potje lasergame met een groep natuurlijk ook kiezen voor de knock-out variant. Hierbij speelt ieder voor zich en is de persoon die het langst in leven blijft uiteraard de winnaar. Met een groep kunt u van uw spelletje lasergame ook een VIP spel maken. In iedere groep wordt er een VIP aangewezen die duidelijk herkenbaar is voor andere groepen. De taak van de andere spelers is om hun VIP te beschermen en te zorgen dat deze niet uitgeschakeld wordt. De groep die zijn VIP het langs in leven houdt, is dan de winnaar. Ook een interessante variant van lasergame is het Targetspel. Hierbij worden er in het speelveld verschillende targets verstopt en er wordt op tijd gespeeld. Het is de bedoeling dat u binnen de afgesproken tijd zoveel mogelijk targets uw kleur geeft. De groep of persoon die dit lukt, is dan de winnaar van het spel. U merkt het, er zijn veel verschillende mogelijkheden en dit zijn slechts een paar voorbeelden. U kunt uiteraard ook zelf spelregels opstellen als u lasergame gaat spelen of u kunt op internet op zoek gaan naar andere spelvarianten. U zult dan ongetwijfeld nog veel meer mogelijkheden ontdekken.