Een goede inrichting van uw keuken is van groot belang om er prettig de maaltijd voor te kunnen bereiken. De koelkast en diepvriezer dienen hiervoor op een goed bereikbare plaats te staan, u deel dat keukenkastjes zo in dat u de meest gebruikte voorwerpen altijd voor het grijpen hebt en u beschikt natuurlijk over een fornuis dat aan al uw wensen voldoet. Welk fornuis het best is, is niet zomaar te zeggen, dit hangt namelijk heel sterk van u af. Hoe kookt u bijvoorbeeld, houdt u van eenvoudige maaltijden of maakt u graag meergangenmenu’s? Kookt u altijd alleen voor uzelf, of hebt u een groot gezin waar u het eten voor klaar moet maken? Beschikt u thuis over een gasaansluiting of niet? En, als u gebruik wilt maken van een keramische of inductie kookplaat, beschikt u hiervoor over de juiste elektriciteitsaansluiting? Dit zijn allemaal zaken die belangrijk zijn bij de aanschaf van een fornuis. Aangezien dit een apparaat is dat u niet ieder jaar nieuw koopt, is het verstandig om goed na te denken over waar u precies naar op zoek bent, voordat u daadwerkelijk tot de aanschaf overgaat. Sommige mensen zullen dit meteen weten, zij hebben een heel sterke voorkeur voor een bepaald merk of een bepaald model fornuis. Anderen hebben dat nog niet en hebben dat misschien wel helemaal niet heel sterk. Toch zijn er altijd een aantal zaken belangrijk voor u en daarom is het goed om u eerst eens te oriënteren op de verschillende mogelijkheden die er zijn, om eens te kijken wat u aanspreekt en wat niet, voordat u een nieuw fornuis gaat kopen.

Belangrijke punten bij aankoop van een fornuis

Zoals gezegd zijn er een aantal zaken van belang als u een fornuis aan gaat schaffen. Een daarvan hebben we hierboven al vermeld, namelijk de soort warmtebron. Dit hebt u natuurlijk niet altijd zelf voor het kiezen. Sommige huizen hebben nu eenmaal geen gasaansluiting, in andere is het juist heel veel werk om de elektriciteit zo aan te leggen dat er op stroom gekookt kan worden. Dit is dus zeker een bepalende factor en het is daarom belangrijk om eerst goed na te gaan wat er in uw huis mogelijk is, voordat u zich verder gaat oriënteren. Hebt u dit vastgesteld, dan zijn er nog de volgende vragen die u zichzelf zou moeten stellen:

  • Hoe groot moet het fornuis zijn?
  • Hoeveel kookzones of branders wilt u hebben?
  • Moet er een oven inzitten en zo ja, hoeveel?
  • Moet de oven op elektriciteit of gas werken?
  • Welke extra functies zou u graag willen hebben?
  • Welke kleur en wat voor soort stijl vindt u het mooist?

Dit lijken veel vragen, maar ze zijn echt allemaal van belang. Het aantal brander of kookzones bijvoorbeeld is erg belangrijk. Maakt u altijd eenvoudige maaltijden, veel eenpansgerechten bijvoorbeeld, dan hebt u natuurlijk ruim voldoende aan vier zones of branders. Maar als u ervan houdt om uitgebreide gerechten te koken of voor grote groepen de maaltijd wilt kunnen bereiden, dan is het natuurlijk wel heel erg prettig als u vijf, zes of zeven pitten hebt om op te koken. Dit biedt u heel veel meer mogelijkheden. Ook de vraag of het fornuis over een oven of meerdere ovens moet beschikken is belangrijk. Er zijn mensen die de voorkeur geven aan een aparte oven. Sommige mensen hebben aan één oven genoeg, anderen vinden het prettiger om meerdere te hebben, zodat ze verschillende ovengerechten tegelijk kunnen maken. Ook de energiebron is hierbij natuurlijk belangrijk. Het is namelijk mogelijk om een gasfornuis te krijgen met een elektrische of een gas oven. Het is dus afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur wat voor u de juiste keus is. Daarnaast hebt u vaak de mogelijkheid om extra functies op het fornuis te hebben. U kunt dan denken aan een grillplaat of een frytop bakplaat, maar ook aan een opbergruimte onder het ovengedeelte of een pyrolyse-functie op de oven. Tot slot speelt bij de aanschaf van het fornuis natuurlijk ook de stijl en de kleur mee. Er zijn zeer moderne exemplaren verkrijgbaar, maar ook exemplaren met een klassieke, landelijke uitstraling. Ook kunt u vaak uit verschillende kleuren kiezen, zoals staal, wit of zwart.

Veel fornuizen bij De Schouw Witgoed

Als u voor uzelf alle hierboven genoemde vragen beantwoord hebt en u hebt een goed beeld van waar een fornuis voor u aan moet voldoen, dan kunt u vervolgens het best de website van De Schouw Witgoed bezoeken. Zij hebben namelijk een zeer ruim assortiment op dit gebied en u vindt bij hen dan ook zeker uw ideale fornuis. Bij websites met een groot aanbod kan het soms lastig zijn om het juiste product te vinden, dit is bij hen echter niet het geval. U kunt in hun handige selectiemenu namelijk heel goed aangeven aan welke eisen uw fornuis moet voldoen, over welke eigenschappen hij dient te beschikken. Hebt u dit eenmaal ingevuld, dan krijgt u een handig overzicht van de verschillende fornuizen die aansluiten bij uw voorkeuren. Zo wordt het vinden van het juiste fornuis echt een stuk gemakkelijker. Natuurlijk kunt u bij hen gewoon online bestellen, maar u kunt ook altijd een bezoek brengen aan hun showroom in Bussum. U kunt dan de verschillende mogelijkheden in het echt bekijken en voor sommige mensen helpt dit bij het maken van een keus. Voor een nieuw fornuis gaat u dus naar De Schouw Witgoed.