Scholen kiezen steeds vaker voor een continurooster. Een continurooster houdt in dat kinderen gedurende de hele dag op school blijven. Hierdoor is het geen keuze meer of je op school blijft om over te blijven, of naar huis gaat. Alle kinderen zijn gelijk; alle kinderen blijven op school. En dat levert veel voordelen op! Een kleine greep uit deze voordelen:

  • Kinderen hoeven maar één keer gebracht en gehaald te worden.
  • Alle kinderen zijn gelijk, (er is geen sprake meer van ‘buitenbeentjes’: iedereen blijft gezellig op school!).
  • Doordat kinderen op één plek blijven, is er veel meer rust in het kind en dus binnen de school.
  • De schooldagen zijn korter, waardoor er meer tijd is voor buitenschoolse activiteiten.
  • Door de extra uren buiten schooltijd is er meer ruimte voor de persoonlijke ontwikkeling van het kind.

Ondanks de grote voordelen van een continurooster op school, blijkt het in de praktijk lastig uit te voeren. Zo hebben we niet alleen te maken met de indeling van de onderwijsuren, maar ook de pauzetijd van de leerkrachten blijft een puzzel. Doordat werkdruk op scholen al hoog is (onder andere door de grote klassen en het beperkte aantal leerkrachten), is het onwenselijk om leerkrachten zelf voor de klas te laten staan en hen hun pauze te ontnemen. Tegelijkertijd kunnen kinderen niet alleen gelaten worden in de klas en zijn klassenouders vaak moeilijk te vinden. “Lunchen op school” biedt hier de oplossing! Wij zijn een ervaren organisatie (al ruim 10 jaar!) en weten hoe wij pauzes in het continurooster het beste kunnen opvangen. Op https://www.lunchenopschool.nl/ is te zien dat wij veel samenwerken met vrijwilligers. Onze vrijwilligers krijgen elke maand een training van één van onze pedagogen, zodat zij precies weten hoe zij het beste kunnen handelen in veel voorkomende situaties. Ze weten de rust terug te brengen en het kind een leuke tijd te bezorgen. Zo krijgt zowel de leerkracht, als het kind de welverdiende pauzetijd en hoeft het continurooster geen strijd meer te zijn!

Continurooster; het rustmoment van de dag

Niet alleen voor leerkrachten is het ontladen van de ochtend erg belangrijk. Ook, of misschien júist kinderen hebben dit erg nodig. Even in alle rust de lunch opeten en gezellig lachen met elkaar. De spanningsboog even laten gaan, om deze later weer op te pakken. Het continurooster biedt ook hierin veel voordelen. Na het eten van de lunch is er vaak nog even tijd om buiten te ravotten, een spelletje te doen, lekker te tekenen of even gezellig met elkaar te kletsen. Dit rustmoment is een belangrijk moment van de dag. Wij ontzorgen leerkrachten en ouders met alle liefde voor hun kinderen. Ouders hoeven niet meer op en neer te racen voor een boterham en leerkrachten krijgen de ruimte om even tot rust te komen. Zo kunnen zij daarna weer vol passie voor de klas verschijnen. Dankzij “Lunchen op school” hoeft het continurooster geen enkel probleem te zijn! Op lunchenopschool.nl zijn onder andere diverse reviews te lezen. Deze zijn geschreven door de directie van basisscholen waar wij al pauzeopvang tijdens het continurooster verzorgen. Zij vertellen met enkele woorden hun positieve ervaringen! Ook vindt u hier een 10 stappenplan waardoor u meer inzicht krijgt over de mogelijkheden op uw school. 

Contact

Het kan voorkomen dat u na het lezen van deze tekst nog vragen of twijfels hebt. Iedere werkdag zijn wij van 9:00 – 14:00 uur telefonisch te bereiken voor al uw vragen, twijfels en opmerkingen. Wij zijn tevens per e-mail bereikbaar via het e-mailadres los@kinderstralen.nl en via het contactformulier op onze website. 

Lees meer…