Veel mensen hebben tegenwoordig nog maar weinig groen in hun tuin. Dit heeft vaak verschillende oorzaken. Zo denken mensen dat hiervoor heel veel onderhoud nodig is of dat de aanleg van een tuin veel werk is. Kiest u echter voor een grasveld, aangelegd met graszoden, dan is beide niet het geval. Gras hoeft u immers alleen maar af en toe te maaien en dit hoeft in de herfst, winter en het vroege voorjaar vaak al niet aangezien het dan nauwelijks groeit. Koopt u een goede grasmaaier, dan is het bovendien in principe maar even werk. Ook het aanleggen van een gazon hoeft niet veel werk te zijn, als u ervoor kiest om deze aan te leggen met behulp van graszoden. Zo creëert u snel een mooie, groene tuin. Dat is natuurlijk voor uzelf heel erg fijn, omdat groen nu eenmaal een goede uitwerking op ons mensen heeft. Een grasveld van graszoden is ook voor uw kinderen erg prettig, het biedt hen namelijk een ideale plek om te spelen. In tegenstelling tot tegels en grind is gras immers lekker zacht en daardoor een ideale speelplek. Er kan op gevoetbald worden, er kan lekker geravot worden en het biedt gewoon heel veel meer fijne speelmogelijkheden. Reden genoeg dus om u eens te verdiepen in graszoden en de mogelijkheid van de aanleg van een gazon bij u thuis.

Graszoden of graszaad?

Wilt u een grasveld aan gaan leggen, dan kunt u dit op verschillende manieren doen. U kunt, zoals gezegd, kiezen voor het gebruik van graszoden, maar u kunt ook zelf aan het zaaien gaan. Met graszaad kunt u helemaal zelf uw gazon aanleggen en dat geeft natuurlijk veel voldoening. Maar het biedt ook verschillende nadelen. Wat zijn nu de voordelen van graszoden ten opzichte van graszaad? In de eerste plaats zit er veel verschil in de hoeveelheid werk die het met zich meebrengt. Kiest u voor graszoden, dan hoeft u enkel de grond om te scheppen en te egaliseren, de zoden neer te leggen en u bent klaar. Kiest u voor zelf zaaien, dan moet u de grond veel beter losmaken en dan moet u gaan zaaien. Hebt u dat gedaan, dan bent u nog lang niet klaar. U moet dan in de gaten houden of de vogels het zaad niet meteen opeten, want dan hebt u immers nog niets aan al het werk dat u gedaan hebt. Bovendien moet u geluk hebben met het weer. Is het te droog, dan zult u water moeten gaan sproeien en ervoor zorgen dat de grond niet te droog wordt. Is de grond te droog, dan zal het zaad immers niet kunnen ontkiemen. Te nat weer is echter een nog groter probleem. Harde regenbuien kunnen ervoor zorgen dat het graszaad wegspoelt en plassen water die blijven staan kunnen ervoor zorgen dat het gaat schimmelen of rotten. Aan te nat weer kunt u zelf helemaal niets doen, dus dan hebt u niets meer aan uw investering in het graszaad. Een ander voordeel van graszoden ten opzichte van zaad is dat u bij zoden niet continu hoeft te controleren op onkruid. Doordat het gras al goed gegroeid is, krijgt dit namelijk niet zomaar de kans om op te komen. Als u kiest voor zelf inzaaien, dan moet u vooral de eerste weken steeds in de gaten houden of onkruid niet uw prille gras probeert te verdringen. Er zijn dus verschillende redenen waarom u beter kunt kiezen voor graszoden:

  • te droog of te nat weer is niet echt een probleem
  • u hoeft niet steeds te controleren op onkruid
  • er zit veel minder werk in
  • vogels kunnen niet voor problemen zorgen

Wilt u snel van een mooi gazon kunnen genieten en hebt u weinig tijd om deze aan te leggen, dan is het gebruik van graszoden dus echt ideaal.

Online kopen

Wilt u met behulp van graszoden een mooi grasveld aanleggen, dan moet u natuurlijk op zoek naar een teler waar u dit product aan kunt schaffen. Natuurlijk kunt u hiervoor naar tuincentra gaan, maar het spreekt voor zich dat aanschaf rechtstreeks bij de teler een stuk voordeliger is. Een uitstekende keus op dit gebied is de online winkel Graszodenkopen.nl. Er zijn verschillende redenen waarom u juist voor dit bedrijf zou kiezen. In de eerste plaats zijn hun graszoden gewoon van een uitstekende kwaliteit en dat is natuurlijk erg belangrijk voor het creëren van een mooi gazon. Daarnaast steken zij de graszoden pas op het moment dat er een bestelling geplaatst wordt. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat de zoden nooit langer dan 24 uur van tevoren gestoken zijn en dat u dus een echt vers product krijgt. Ook dit is voor het creëren van een mooi grasveld natuurlijk belangrijk, hoe ouder de zoden zijn, hoe minder goed ze aan zullen slaan. Daarnaast is het een groot pluspunt dat u kunt kiezen voor afhalen van de graszoden of voor bezorging. Hebt u geen kar, dan hoeft u deze dus ook niet te regelen en er niet zelf achter aan te gaan, uw bestelling wordt dan gewoon bij u thuis bezorgd. Wilt u ook graszoden bij hen bestellen? Vul dan de gevraagde gegevens op hun website in, zoals de oppervlakte van uw tuin, en u zult snel zien hoeveel kosten u kwijt zou zijn. Daarna kunt u uw bestelling eenvoudig afronden en bij bestelling voor 13.00 uur wordt het de volgende dag al bezorgd.