De klantenservice van het financieel dagbladAangezien ik al enige tijd bedrijfskunde studeer, besloot ik een aantal maanden geleden om dan ook maar gelijk een abonnement te nemen op het Financieel Dagblad. Op deze manier kan ik me nu al meer verdiepen in economische actualiteiten, en daarnaast is het natuurlijk top als ik met mijn mede-studenten, en later ook met collega’s, wat small talk kan maken op financieel gebied. Hoewel ik van huis uit altijd de Volkskrant las, is het Financieel Dagblad nu mijn favoriet geworden. Omdat ik de krant zo tof vind, leek het mij zonde als tijdens mijn rondreis door Cambodja de krant op de mat valt zonder dat ook maar iemand de krant leest. Ik weet dat bijvoorbeeld de Volkskrant daarop iets heeft bedacht: als je op vakantie bent, kan de krant tijdelijk worden doorgestuurd naar iemand anders. Dat gaat natuurlijk onnodige papier verspilling tegen, en daarnaast is het een leuk gebaar voor de ontvanger. Ik wist niet of dit ook mogelijk was met het Financieel Dagblad, dus besloot ik dat het wel handig zou zijn om te bellen met de klantenservice van het Financieel Dagblad.

Het lange keuzemenu van de klantenservice Financieel Dagblad

Zo gegegd, zo gedaan, dus ik draaide het nummer van de klantenservice van het Financieel Dagblad. Gelijk wist ik al weer hoe laat het was: ik hoorde een bandje lopen. Ik ergerde me al lichtelijk, maar luisterde toch aandachtig naar het keuzemenu. Per ongeluk klikte ik op de verkeerde toets. Ik hing maar op, belde opnieuw en doorliep weer het keuzemenu. Deze keer maakte ik geen foutjes gelukkig, maar mijn ergernis was gegroeid en ik vond de lengte van het keuzemenu erg hinderlijk. Uiteindelijk werd ik uitstekend geholpen door de klantenservice van het Financieel Dagblad, maar alsnog werd mijn ervaring gekleurd door het o-zo irritante en ellenlange keuzemenu bandje. Dit is natuurlijk niet specifiek voor het Financieel Dagblad; zo veel bedrijven maken gebruik van een bandje. Dit vind ik natuurlijk begrijpelijk, maar toch vroeg ik me af of het niet anders kon. Aangezien ik nog een extra vraag had voor de klantenservice van het Financieel Dagblad; namelijk of het ook mogelijk is om mijn abonnement tijdelijk stop te zetten, ging ik toch maar eens een kijkje nemen op internet of er geen alternatief is voor die vervloekte keuzemenu’s.

De service van Deklantenservice.nl

Wonder bij wonder: ja dat bestaat. Er is namelijk een website, deklantenservice.nl, die hier antwoord op geeft. Het werkt namelijk zo: voordat je besluit een bepaald bedrijf te bellen, kun je op deze website kijken welke nummers je moet intoetsen bij het keuzemenu. Wat een uitkomst! Ik ging gelijk kijken of deze functie er ook is voor de klantenservice van het Financieel Dagblad, en dat is er gelukkig, via deklantenservice.nl. Voordat ik me aan mijn tweede belletje ging wagen, bekeek ik welke cijfers ik zou moeten intoetsen en ik ging er voor. “ Goedemorgen, u spreekt met de klantenservice Financeel Dagblad. Om uw-“, snel tikte ik de cijfers in en het werkte! Er was geen wachtrij, en ik kreeg gelijk de juiste persoon aan de telefoon. Zij kon mij uitstekend helpen en alles verliep soepel. Wat een andere ervaring meteen, wat een verschil! De stappen die je moet volgen zijn dus de volgende: 

  • Ga naar de website van deklantenservice.nl
  • Ga naar het bedrijf waarvan u de klantenservice wil bellen
  • Bekijk het keuzemenu, en bepaal welke cijfers je moet intoetsen

En bellen maar! Deze keer zal je, daadwerkelijk, spoedig worden geholpen. Ik hoop dat deze tip andere mensen ook zal helpen, ik vond het zelf namelijk een echte lifehack.