In het geval van een echtscheiding wordt een burgerlijk huwelijk ontbonden. In Nederland is het toegestaan om te scheiden, maar dat geldt niet voor alle landen. Na een scheiding heeft u in Nederland de mogelijkheid om opnieuw met iemand anders te trouwen. Voor een verzoek tot echtscheiding hoeft u in Nederland enkel aan te geven dat het huwelijk niet duurzaam is gebleken. Er wordt in Nederland bij de aanvraag van een scheiding niet gevraagd naar een schuldvraag. Dat betekent echter niet dat er geen schuldvraag bij de betrokken partijen speelt, want een scheiding is heftig en ooit trouwde u omdat u dacht dat het een duurzaam huwelijk zou zijn. Het goed laten verlopen van een echtscheiding is belangrijk voor u en voor eventuele kinderen. Kijk op onze website naar ‘advocaat echtscheiding’ en maak de juiste keuze door een jurist in de arm te nemen die als objectieve partij kan zorgen voor een soepel verloop van uw echtscheiding. Een advocaat echtscheiding kan voor zaken zorgen waar uw hoofd in deze periode helemaal niet naar staan. Veel mensen onderschatten wat er allemaal komt kijken bij een scheiding en een goede advocaat echtscheiding kan zorgen dat u niets over het hoofd ziet. Hij zal stap voor stap met u aan de slag gaan. Een advocaat echtscheiding is iemand die alles weet van echtscheidingen en het afhandelen van juridische en administratieve zaken die hier bij komen kijken. Iedere ontbinding van een huwelijk is weer anders en we hebben altijd te maken met een unieke situatie waar ook op die manier mee moet worden omgegaan door de beste advocaat echtscheiding. Kies voor de beste advocaat echtscheiding van Witlox Snijders advocaten en kies voor:

  • altijd een persoonlijke aanpak
  • snel terecht bij de advocaat echtscheiding
  • goede afhandeling van de echtscheiding
  • juridische zaken voor u geregeld
  • administratieve zaken voor u geregeld

Advocaat echtscheiding; 30.000 scheidingen in Nederland

Wist u dat er in Nederland ieder jaar ongeveer 30.000 mensen uit elkaar gaan en te maken krijgen met het juridisch afhandelen van een echtscheiding. Het huwelijk in Nederland en tevens de beëindiging van een huwelijk is geregeld in boek 1 van het burgerlijk wetboek. Een advocaat echtscheiding heeft zich met dit boek grondig bezig gehouden en weet alles van de ontbinding van scheidingen. Hij is dan ook de juiste partij als u een advocaat in wilt schakelen. Slechts een van de partners kan besluiten tot ontbinding van het huwelijk. De scheiding wordt uitgesproken door een Nederlandse rechter wanneer beide partners de Nederlandse nationaliteit hebben (in andere gevallen hebben we te maken met andere wetgeving). U hoeft niet een bepaalde periode getrouwd te zijn geweest om een scheiding aan te vragen. Als ervaren advocaat echtscheiding zien wij dat de meeste huwelijken tegenwoordig na een aantal jaren worden ontbonden, maar ieder huwelijk is anders. Mensen die gaan trouwen hebben allemaal het voornemen om er het beste van te maken en soms lukt dat wel en soms lukt dat helaas niet. Een scheiding moet zo soepel mogelijk verlopen zeker wanneer er bij een ontbinding van het huwelijk kinderen betrokken zijn. Dat is iets waar de meeste mensen het wel over eens zijn. Het is van belang dat u een goede advocaat echtscheiding inschakelt en die vindt u hier. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar het telefoonnummer dat vermeld staat onder ‘contact’. Bekijk de mogelijkheden en de tarieven voor een advocaat echtscheiding en zorg voor een soepel verloop van een periode die toch al heftig is voor u en eventuele kinderen.

De procedure

Als u wilt scheiden kan dat tegenwoordig ook grotendeels online. Dat is dan ook de reden dat veel mensen kiezen voor een dergelijke oplossing. Het probleem echter, van het zelf regelen van de scheiding, is dat er toch vaak relevante zaken over het hoofd worden gezien die invloed kunnen hebben op uw financiële situatie. Denk aan zaken zoals de regeling van uw pensioen, inboedel en natuurlijk woonrecht. Als u hier weinig van weet kan de investering in een advocaat echtscheiding toch de juiste keuze zijn die u op den duur veel geld en gedoe zal besparen. Na het indienen van het verzoekschrift van de scheiding wordt u beide altijd uitgenodigd door de rechter. Dit gebeurt altijd binnen een maand. De rechter zal dan nogmaals officieel aan u vragen of u het eens bent met de keuze van de scheiding. Drie maanden later wordt beide partijen nogmaals dezelfde vraag gesteld en weer zult u dan achter uw keuze moeten blijven staan. Vervolgens wordt de zaak afgewikkeld en bent u gescheiden. Kinderen die werden geboren ten tijden van het huwelijk en die minderjarig zijn hebben ook rechten en daarvoor moet u een ‘ouderschapsplan’ maken. Dit plan moet goed in elkaar zitten en ook daarbij is het van belang dat u een goede advocaat echtscheiding heeft die met u mee kan denken over dit plan. In dit plan dient u een bezoekregeling voor te stellen en te bepalen waar de kinderen komen te leven. Ook voor de verdeling van de inboedel moet er een plan worden gemaakt. Vaak is dit een punt dat erg gevoelig ligt en ook hierbij is een advocaat een goede manier om conflicten te voorkomen. Compromissen sluiten gebeurt altijd makkelijker als er een derde partij bij de scheiding betrokken is. Maak een afspraak met een van onze advocaten en zorg dat uw scheiding soepel verloopt. Dat is voor iedereen belangrijk.