Als bedrijf vlak buiten Amsterdam heb je een locatie die gewild is. Je hebt groeimogelijkheden omdat je niet direct in de stad zelf een bedrijf hebt – maar je kunt wel heel Amsterdam als klantenkring krijgen. Dat zorgde voor een dilemma. Wij hebben als ervaren loodgieters een sterke naam opgebouwd in Amsterdam en omstreken. Zeker omdat wij in onze eigen werkplaats vaak passende oplossingen op maat maken voor onze klanten, iets dat lang niet elke loodgieter tegenwoordig nog kan. Maar met het groeiende klantenbestand en de vele aanvragen voor aanpassingen op maat zorgden ervoor dat we uit moesten breiden. Breid je dan een bestaande loods uit, gooi je alles tegen de grond of ga je op zoek naar een ander pand? We bekeken de opties en wisten dat onze locatie gewoon te goed was. We wilden dus op deze plek blijven – en verder dan dat kwamen we niet. Totdat we gewezen werden op de mensen van BBAN, oftewel Bouwbegeleiding Amsterdam (https://www.bban.nl/bouwbegeleiding-amsterdam). Aangezien we geen idee hadden wat de beste oplossing zou zijn en wat de exacte mogelijkheden waren, zijn we direct een vrijblijvend gesprek ingegaan om te zien wat deze lieden zouden zeggen over de mogelijkheden die we hadden op onze locatie.

Bouwbegeleiding Amsterdam: visie, kennis en betaalbaar!

We gingen een beetje huiverig het gesprek in. Laten we eerlijk zijn: we hadden een leuk budget opgebouwd, maar vlak voor zo’n afspraak vraag je je direct af of het wel echt genoeg is en of je niet meer geld had moeten reserveren. Gelukkig gaven de mensen van bouwbegeleiding Amsterdam direct al aan dat ons budget werkbaar was en dat er ongetwijfeld mogelijkheden waren. Zij kwamen langs, keken naar de constructie en tekeningen en zouden de volgende dag weer komen met plannen. Die nacht heb ik zelf nauwelijks geslapen. Honderden mogelijkheden spookten me voor de ogen langs. Toen de mensen van bouwbegeleiding Amsterdam de volgende dag kwamen, hadden ze drie opties uitgetekend, waarvan er twee makkelijk binnen het budget vielen. Omdat nummer drie veel beter was, kozen we die. De bank kon het verschil wel bijleggen. Nummer drie had:

  • Twee verschillende toegangsdeuren;
  • Een afgesloten klantenreceptie/winkel;
  • Meer werkplekken zonder extreme uitbreidingen.

De mensen van bouwbegeleiding Amsterdam wilden direct het hele project wel overnemen en konden direct beginnen met het zoeken naar aannemers. We gaven aan wanneer de verbouwing plaats kon hebben – en we wachtten af. Maar lang duurde het niet, nog geen twee weken later kregen we te horen dat alles in orde was en dat de werkzaamheden konden beginnen.

Aan het werk in een nieuw pand

Toen de mensen van bouwbegeleiding Amsterdam eenmaal klaar waren, konden we direct naar het pand toe. Hoewel meer dan 75% van het pand behouden was, leek het alsof het een compleet nieuwe hal was. Dankzij het toezicht van bouwbegeleiding Amsterdam was alles netjes afgewerkt en konden we direct aan de slag met het werk dat we hadden liggen. Toen we na een maand erachter kwamen dat er nog wat kleine aanpassingen nodig waren, stonden de mensen van de bouwbegeleiding Amsterdam al direct voor ons klaar om het werk uit handen te nemen. Het viel volgens hen onder de garantie. Helemaal prima! Dankzij de uitbreidingen hebben we drie extra mensen aan kunnen nemen, maar de echte winst is te vinden op het gebied van optimaal werken. We kunnen beter en sneller werken omdat alles beter ingericht is én de verlichting vele malen beter is. We zijn erg tevreden en kijken met een gerust hart naar de toekomst omdat wij zeker weten dat we klaar zijn voor groeimogelijkheden.