Voor veel bedrijven is het een uitdaging om op efficiënte wijze de afvalverzameling en verwerking te regelen. Er zijn diverse soorten afval die behoorlijk wat ruimte kunnen innemen en daarvoor is het interessant om een perscontainer bij uw bedrijfspand te plaatsen. Voor folie en karton is er echter ook de mogelijkheid van het gebruiken van een balenpers. Dat klinkt wellicht interessant, maar wat doet een balenpers nou precies? Dit kan worden uitgelegd als het verzamelen, samenpersen en uitvoeren van folie of karton, waarna het door de pers in de vorm van balen wordt samengeperst. Na het samenpersen houdt u letterlijk een baal over die is samengebonden, zodat u deze op een pallet kunt opslaan totdat u er voldoende heeft om ze te laten afvoeren. Het zorgt ervoor dat hetzelfde materiaal bij elkaar wordt verzameld, zodat het in één keer op milieuvriendelijke wijze kan worden verwerkt en dat u efficiënt dit afval kunt opslaan bij uw bedrijfspand. Folie en karton zijn namelijk afvalsoorten die in de meeste gevallen droog en schoon zijn, waardoor er geen rottingsverschijnselen en nare geuren ontstaan, op het moment dat het voor langere tijd wordt opgeslagen. Daarnaast zijn het materialen die continu onderdeel uitmaken van de afvalstroom van een bedrijf. Met een balenpers kan dit materiaal worden samengeperst tot een handzaam formaat. Er is geen container nodig om de balen in op te slaan en door deze efficiënte manier van afval opslaan hoeft minder vaak transport geregeld te worden voor het afvoeren van dit afval. Dat maakt het plaatsen van een palenpers zeer interessant voor bedrijven die met bulkmaterialen werken, zoals fabrikanten en industriële bedrijven. Toch is deze pers ook voor winkels en verzendhuizen, waar veel gebruik wordt gemaakt van verpakkings- en verzendmateriaal, absoluut een goede oplossing. Dat komt onder andere door het feit dat deze persen in verschillende maten worden aangeboden. U hoeft dus geen grote producent van dit soort afval te zijn om toch een balenpers te plaatsen.

Het gebruik van een balenpers voor uw organisatie

Een balenpers is verkrijgbaar in diverse formaten, waarmee balen van folie of van karton van verschillende afmetingen gemaakt kunnen worden. Elke pers kan eenvoudig bediend worden door uw medewerkers. Dankzij de grote vulmond kan het folie of het karton in de pers gedeponeerd worden. De dozen hoeven hiervoor niet eerst platgemaakt te worden, want door het persen wordt het karton hoe dan ook tot een baal samengeperst. Dat scheelt tijd en energie en u kunt op deze manier snel en eenvoudig grote en kleine dozen met de pers verwerken.

Hoe u een folie- of kartonpers voor uw bedrijf kunt bestellen

Het hebben van een balenpers voor uw bedrijf is zeer interessant. Het zorgt voor een effectieve manier van afvalverzameling, waarbij het afval gescheiden kan worden samengeperst en bewaard, voordat het wordt afgevoerd. Een balenpers bestelt u eenvoudig bij Afvalperscontainer. Deze organisatie is gespecialiseerd in het leveren van afvalcontainers, perscontainers en deze balenpers voor folie of karton. Via de website afvalperscontainer.nl kunt u eenvoudig een offerte opvragen, waarbij u een balenpers voor uw bedrijf kunt bestellen in het formaat dat u wenst. De balenpers heeft een aantal voordelen, waaronder:

  • Een grote vulopening
  • Capaciteit 40 t/m 500 kilogram
  • Eenvoudige aansluiting
  • Besparing in ruimte
  • Gemakkelijk te bedienen

Uiteraard is het regelen van minder transport voor u financieel aantrekkelijk, maar milieutechnisch biedt het ook voordelen. Minder transport zorgt ook voor minder CO2-uitstoot, waardoor u dankzij uw pers ook op die manier bijdraagt aan een beter milieu. Deze pers is met dit alles een zeer interessante oplossing voor elk bedrijf dat veel met afval van dit soort verpakkingsmateriaal te maken heeft.