Heeft u thuis nog een auto staan die zeer beschadigd is en u weet niet wat u ermee moet? Dit kan gebeuren als uw auto niet meer door de APK is gekomen, of als hij total loss is verklaard. Ook kan het zo zijn dat hij niet meer te verkopen is doordat de reparatie kosten te hoog zijn, of de auto te oud is. Misschien wilt u gewoon van de auto af en is hij niet meer te verkopen. Het is tijd dat uw auto naar de sloop gaat in elk geval. Bent u bang dat het veel geld zal kosten de auto op te ruimen? Niet is minder waar. U kunt zelfs nog contanten krijgen voor uw oude sloop auto. Het feit dat uw auto misschien niet meer rijdt of door de keuring komt betekent natuurlijk niet dat een auto niets meer waard is: de losse onderdelen zijn zeker nog wat waar. Sommige bedrijven halen uw auto op en bieden u een prijs aan voor de onderdelen. Dan hoeft u dus zelf ook niet naar de sloop te rijden. Een auto naar de sloop brengen kan namelijk nogal wat problemen met zich mee brengen. Uw eigen auto kan schade oplopen, het is nogal zwaar werk, en de kosten kunnen hoog oplopen. Daarnaast kan het ook nog eens veel tijd kosten. Gelukkig zijn er tegenwoordig bedrijven die dit voor u doen, en die zelfs uw auto van u willen overkopen om de auto naar de sloop te brengen. De Nationale Sloopauto Ophaaldienst is een dergelijk bedrijf. Het bedrijf brengt voor u de auto naar de sloop en u krijgt er nog geld voor ook. Hoe gaat dit in zijn werk vraagt u? Nou dat is heel simpel:

  • Bel om een afspraak te maken. Dit kan elke dag en 24 uur per dag. Het bedrijf is zeer flexibel en heeft veel mankracht om uw auto naar de sloop te brengen.
  • Als u akkoord gaat met het bod dat u telefonisch wordt aangeboden, dan wordt er een afspraak gemaakt om de auto op te halen en de auto naar de sloop te brengen. Het bod hangt af van een aantal punten, zoals merk, kilometerstand, maar ook of er al veel schade is.
  • Uw auto wordt op gehaald en u krijgt een vrijwaringsbewijs. Hiermee kunt u aantonen dat de auto niet meer op uw naam staat en dat u de auto dus als ware verkocht heeft. Zo bent u niet meer aansprakelijk voor de auto. De auto kan in heel Nederland worden opgehaald dankzij een uitgebreid netwerk van sloperijen. 24 uur per dag haalt de Nationale Sloopauto Dienst de auto bij u thuis op en levert hem af bij de dichtstbijzijnde sloperij.
  • U wordt direct in contanten uitbetaald voor de auto. Zo wordt uw auto naar de sloop gebracht, hoeft u er zelf niets voor te doen, en krijgt u er ook nog een mooi zakcentje voor.

Wat gebeurt er als mijn auto naar de sloop is gebracht?

Uw auto wordt indien u hem afstaat aan de Nationale Sloopauto Dienst thuis opgehaald en kan vervolgens overal in Nederland naar de sloperij gebracht worden. Bij de sloperij gaan er een paar dingen gebeuren met de auto. Als uw auto naar de sloop wordt gebracht zullen eerst de nog bruikbare onderdelen worden gescheiden van de onbruikbare onderdelen. Vaak kunnen onderdelen als bumpers en motorkappen nog weer worden gebruikt voor andere auto’s met schade. Ook kan soms de motor nog worden hergebruikt. Dit zorgt ervoor dat slopen een duurzaam proces is. Uw auto naar de sloop sturen is dus niet alleen een financiële keuze, maar ook een milieubewuste keuze. Als alle bruikbare onderdelen van de auto zijn gehaald zal de rest van het materiaal ook gerecycled worden. Hierbij kunt u denken aan het bijvoorbeeld omsmelten van het metaal, kunststof en ijzer of andere chemische processen. Zo worden alle onderdelen van de auto hergebruikt wat ervoor zorgt dat de auto dus nog in feite een tweede leven kan krijgen. Misschien wordt er zelfs wel op termijn een nieuwe auto van gemaakt. Ook is deze vorm van recyclen zeer goed voor het milieu, omdat er geen stoffen verloren gaan of stof liggen te vangen in de garages van particulieren.

Meer informatie over uw auto naar de sloop

Bent u geïnteresseerd en wilt u misschien ook uw auto naar de sloop sturen? U kunt op de website van de Nationale Sloopauto Dienst veel informatie vinden over wat zij voor u kunnen betekenen. Ook staan alle aangesloten sloperijen genoemd op de site. Zo kunt u alvast kijken of er ook een sloperij bij u in de buurt zit. De autosloperijen waar mee wordt samengewerkt, werken allemaal volgens de RDW, de STIBA en de Autorecycling wetgeving. Zo weet u dus zeker dat er goede dingen gebeuren met de reststoffen van uw auto. Ook biedt de Nationale Sloopauto Dienst u een redelijke prijs voor uw kapotte auto. U heeft zelf ook nog de gelegenheid om akkoord te gaan met de prijs of niet. Wel is het natuurlijk een hele goede service dat voor die prijs de auto ook nog eens bij u thuis wordt opgehaald en wordt de auto naar de sloop gebracht. Daarnaast leveren ze dus ook nog eens een vrijwaringsbewijs voor uw auto. En dat alles kan binnen 24 uur geregeld worden op elke dag van de week door de Nationale Sloopauto Dienst.