Leren autorijden, je kunt er eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom is er voor de allerjongsten de kinder accu auto ontwikkeld. Dit is een kunststof bolide die de juiste afmetingen heeft voor jonge kinderen, namelijk voor de kids vanaf drie jaar. Hoelang ze met een accu auto kunnen doen, hangt een beetje af van hoe snel ze groeien. Als uw zoon of dochter al jong heel lang wordt, dan zal hij of zij er sneller niet meer in passen, dat is logisch. Waarom zou u nu een accu auto aan uw kind geven? Zoals gezegd is het een ideale manier om alvast een beetje de kunsten van het autorijden onder de knie te krijgen. Doordat deze auto’s echt rijden en de kleintjes echt zelf zullen moeten sturen, leren ze alvast hoe het is om een voertuig te bedienen. Bovendien geeft het hen ruimtelijk inzicht, ze zullen ontdekken hoeveel afstand ze moeten houden, hoe groot hun autootje is en hoe ruim ze om dingen heen moeten rijden. Doordat de snelheid laag ligt, afhankelijk van het model tussen de drie en zes kilometer per uur, kunt u uw zoontje of dochtertje lopend bijhouden en ingrijpen wanneer dat nodig is. Het gebruik van een accu auto is wat dat betreft dus heel erg veilig. Om het nog veiliger te maken zijn er ook modellen verkrijgbaar met een afstandsbediening. Dat stelt u in staat om zelf de controle te houden en op die manier is de veiligheid dan nog meer gegarandeerd. Is de kleine eenmaal groot genoeg, dan kunt u de afstandsbediening achterwege laten en kan de kleine helemaal zelf gaan rijden. Er zijn dus verschillende mogelijkheden, wat echter vast staat is dat een accu auto veilig en zeer leerzaam speelgoed is en door de kids heel leuk gevonden wordt.

Verschillende soorten accu auto

Zoals met heel veel zaken het geval is, is er ook op het gebied van de accu auto genoeg te kiezen. Welke verschillen zijn er nu precies, waar kunt u precies uit kiezen? U kunt kiezen uit:

  • verschillende modellen
  • verschillende kleuren
  • verschil in maximum snelheid
  • met of zonder afstandsbediening
  • geschikt voor een of twee kinderen
  • een accu van zes of twaalf volt

Wat voor modellen zijn er nu allemaal verkrijgbaar? U kunt dan denken aan exemplaren die lijken op gewone auto’s. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een accu auto in het model van een Jaguar of een Mini Cabrio, maar ook een Mercedes Benz, een Lotus of een Jeep zijn mogelijkheden. De gelijkenis met echte auto’s maakt het natuurlijk des te mooier. Uiteraard zijn er veel verschillende kleuren mogelijk en zijn er ook exemplaren te krijgen met prints met favorieten televisie- of stripfiguren erop. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een accu auto met een print van Minnie Mouse, maar ook Spiderman en Hello Kitty zijn voorbeelden. Zo is er voor ieder kind dus wel een print te vinden die helemaal bij hem of haar past of gewoon een effen exemplaar in de favoriete kleur. Zoals gezegd bestaat er ook verschil in maximum snelheid. Sommige exemplaren kunnen niet harder dan drie kilometer per uur, terwijl andere een snelheid van zes kilometer per uur kunnen behalen. Vindt u uw kindje nog iets te klein om helemaal zelf te rijden, maar wilt u al wel vast een accu auto aanschaffen, dan is een model met afstandsbediening ideaal. Dit autootje is immers later ook gewoon zonder de afstandsbediening te gebruiken. Daarnaast bestaat er ook verschil in grootte. In sommige autootjes passen twee kinderen, in de meeste slechts één. Het verschil in voltage van de accu is belangrijk met het oog op waar er met de accu auto gereden gaat worden. Gaat deze alleen op verharde wegen gebruikt worden, dan is zes volt voldoende. Gaat er echter ook op onverhard terrein mee gereden worden, zoals op uw grasveld, dan is twaalf volt noodzakelijk.

Cars4Kids

Lijkt het u leuk om een accu auto voor uw kindje te kopen? Dan is natuurlijk de vraag waar u deze producten aan kunt schaffen, in de meeste winkels zijn ze immers niet te verkrijgen. Een bedrijf waar u terecht kunt voor een ruime keuze op het gebied van de accu auto, is Cars4Kids, specialist op het gebied van accu speelgoed. U zult nergens een ruimere keus vinden dan bij hen. U vindt bij hen een ruime keus zowel op het gebied van modellen met als zonder afstandsbediening. Door het handige selectiemenu kunt u snel een accu auto vinden die helemaal aan uw wensen voldoet. U kunt aangeven of deze geschikt moet zijn voor één of voor twee personen, wat het voltage van de accu moet zijn, welke maximumsnelheid u graag wilt hebben en wat uw voorkeur heeft wat betreft kleur. Zo kunt u snel een goede selectie maken binnen hun aanbod. Al hun mogelijkheden ziet u snel op hun website, maar u kunt er ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan hun grote showroom om daar de accu auto in het echt te bekijken. Kiest u voor online bestellen, dan kunt u er zeker van zijn dat u uw bestelling snel in huis hebt. Zij hebben namelijk de meeste producten gewoon op voorraad, zodat er vaak al de volgende dag bezorgd kan worden. Als u op zoek bent naar een accu auto voor uw zoontje of dochtertje, dan is het dus aan te raden om de site van Cars4Kids te bezoeken.