Als jij je muren wilt voorzien van een nieuwe laag verf, dan is latex spuiten een van de mogelijkheden die je hebt. Hoe werkt dit nu precies en waarom zou je hier voor kiezen? Dat zijn vragen die jij jezelf zeker kunt stellen. In sommige gevallen is werken met roller en kwast een betere keus, maar latex spuiten kan in heel veel situaties een heel goede oplossing zijn. Bij wandenplafondspuiten.nl kunnen ze jou hier alles over vertellen en ze kunnen jou ook informeren over of het in jouw situatie een geschikte optie is of niet.

Latex spuiten heeft voordelen

Af en toe is het nodig om je muren of plafond weer eens van een nieuwe laag verf te voorzien. Omdat de oude verflaag wat verkleurd is of er niet zo mooi meer op zit. Of omdat je gewoon eens toe bent aan een andere interieurkleur. Je kunt dan dus kiezen voor latex spuiten in plaats van aan de slag gaan met roller en kwast. Hoe werkt dit nu precies? Je kunt dit niet zelf doen, maar moet hier een specialist voor laten komen, bijvoorbeeld de mensen van wandenplafondspuiten.nl. Zij kunnen met speciale airless spuitapparatuur de latexverf aanbrengen op wand en plafond. Het grote voordeel hiervan is dat je echt een strak resultaat krijgt. Met latex spuiten is er geen sprake van een aanzet van roller of kwast. Ook zal het resultaat helemaal streeploos worden. Dat is dus een eerste belangrijke reden om hiervoor te kiezen. Een andere reden is dat het een heel snelle manier van werken is. Met de spuitapparatuur kan een groot oppervlak in één keer behandeld worden en het werkt dan ook veel sneller dan latexverf aanbrengen met verfrollers of kwasten. Wel is het zo dat de voorbereiding bij latex spuiten iets meer tijd kost. Je moet namelijk de oppervlakken die niet gekleurd moeten worden eerst goed afplakken. Maar na deze voorbereiding is de verfklus zelf zo geklaard.

Verschillende ondergronden

Een ander voordeel is dat latex spuiten eigenlijk op verschillende ondergronden kan. Gips, pleisterwerk, steen en hout zijn opties, maar het kan ook op beton of glasweefsel toegepast worden. Het maakt daarbij niet uit als de ondergrond niet helemaal vlak is. Met de spuit worden immers alle delen van het oppervlak eenvoudig bereikt. Structuur blijft behouden en het kost op deze manier geen enkele moeite om dit mooi egaal te verven. Er zijn dus verschillende voordelen te noemen van latex spuiten:

  • je krijgt altijd een mooi strak resultaat
  • het kan op bijna alle ondergronden toegepast worden
  • zowel gladde ondergronden als structuur kunnen hiermee geschilderd worden
  • het verven gaat snel

Hoe zit het nu met de kleuren? Eigenlijk maakt het voor de kleur niet uit of er geverfd wordt met roller, kwast of spuitapparatuur. Je kunt dus gewoon de kleur kiezen die jij mooi vindt! Wil jij jouw woning van binnen laten verven en lijkt latex spuiten jou hiervoor ideaal? Neem dan eens contact op met de professionals van wandenplafondspuiten.nl en vraag hen naar de mogelijkheden! Zij werken snel, netjes en met hoogwaardige producten voor een schitterend resultaat!

Lees meer…