Maak jij als ondernemer al gebruik van een online facturatie programma? Dit kan jou echt veel voordeel opleveren! De administratie is voor veel ondernemers niet bepaald het favoriete onderdeel van het werk en het is dan prettig als dit wat gemakkelijker gemaakt kan worden. Met een online facturatie programma kan dit! Natuurlijk moet je nog steeds zelf de nodige gegevens invoeren, maar kies je voor de factuursoftware van teamleader, dan wordt het hele proces van facturen sturen gewoon veel eenvoudiger. Zo hou jij meer tijd over voor de kerntaken van jouw bedrijf en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Online facturatie programma 

Mensen die gaan ondernemen, doen dit over het algemeen omdat ze graag eigen baas willen zijn of omdat ze enthousiast zijn over een bepaald product of een bepaalde dienst en dit graag zelf willen gaan leveren. Over zaken als een online facturatie programma hebben ze dan nog nooit nagedacht. En dat is ook niet zo verwonderlijk, je denkt immers niet meteen aan het administratieve gedeelte dat er bij komt kijken als jij voor jezelf begint. Je denkt niet aan het moeten bijhouden van een boekhouding of aan het moeten betalen van omzetbelasting. Dit zijn dingen waar je pas mee te maken krijgt als je al voor jezelf begonnen bent. Ook een online facturatie programma is iets wat je niet meteen tegenkomt. Natuurlijk weet je wel dat je facturen moet versturen, anders krijg je immers je geld niet binnen en dat is voor het succes van je bedrijf wel van belang. Maar hoe pak je het versturen van facturen nu aan? Je kunt hiervoor natuurlijk gewoon documenten opstellen in een tekstverwerkingsprogramma, daar is helemaal niets mis mee. Maar je moet dan wel goed bijhouden dat je alle uren die je gewerkt hebt voor een bepaalde opdrachtgever ook daadwerkelijk declareert. En je moet goed opletten dat je ook daadwerkelijk iedere factuur betaald krijgt. Het online facturatie programma van teamleader kan jou met deze twee punten helpen!

Meer gedaan, minder gedoe

Hoe zit dit nu precies? teamleader biedt een pakket aan waarbij je meerdere functies met elkaar kunt combineren. Je kunt het online facturatie programma bijvoorbeeld koppelen aan je urenregistratie. Ieder uur dat je werkt kun je toeschrijven aan een bepaalde opdrachtgever en dit kun je terugzien bij het factuurprogramma. Je ziet dan precies welke uren je al in rekening hebt gebracht bij iedere klant en wat je nog moet declareren. Zo weet je zeker dat je nooit meer iets vergeet te factureren! Maar dat niet alleen, het online facturatie programma houdt ook bij welke facturen al betaald zijn en welke nog niet. Ook krijg je een melding als een betalingstermijn verstreken is, zodat je weet wanneer je een herinnering moet gaan versturen. Het heeft dus verschillende voordelen:

  • je weet precies wat je aan iedere klant moet factureren
  • je houdt overzicht welke facturen al voldaan zijn en welke nog niet
  • je krijgt een melding wanneer je een herinnering moet versturen

Dit scheelt je dus heel wat administratief werk en dat is iets wat iedere ondernemer als muziek in de oren zal klinken! Daarom kies je dus voor het online facturatie programma van teamleader!