Als je net zoals ik op zoek bent naar een kwalitatief goede Eames replica dan kan ik je de webshop van Cavel Design (caveldesign.com) zeker aanraden. Daar vind je namelijk een aantal zeer bekende Eames ontwerpen, maar dan nagemaakt. De stoelen zijn bijna niet van de echte versie te onderscheiden en dat maakte dat ik overstag ging en een Eames replica bestelde in plaats van een originele variant van deze iconische stoelen. Cavel Design is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in kwalitatief goede replica’s van bekende ontwerpen, zoals van Eames, Wegner en Jacobsen. Zo hebben ze diverse stoelen in hun assortiment die allemaal gemeen hebben dat ze oorspronkelijk ontworpen zijn voor een van deze luxe merken, maar waarvan het patent inmiddels verlopen is waardoor ze vrij nagemaakt mogen worden. Je vind in hun webshop onder andere de volgende replica’s:

  • De beroemde egg chair van Jacobsen
  • De Barcelona chair en eetkamerstoelen van Van der Rohe
  • De Papa Bear Chair van Wegner
  • En natuurlijk de DSW, DAW en DSR stoelen van Eames

Alle bovenstaande stoelen zijn met de grootst mogelijke precisie nagemaakt aan de hand van de originele ontwerpen, en dus kun je ervan uitgaan dat je bijna niet ziet dat het een Eames replica betreft in plaats van het originele exemplaar. Dit heeft ook mij doen besluiten mijn replica design stoelen bij Cavel Design te bestellen.

Welke Eames replica heb ik?

Ik vond het heel moeilijk kiezen uit alle mooie design replica’s die je vindt bij Cavel Design, maar voor aan mijn eettafel was ik er toch snel uit. De Eames DAR stoel had ik al meerdere keren in diverse tijdschriften gespot en zowel ik als mijn vriend vinden het een prachtige stoel. Het betreft de variant met armleuningen, waardoor hij super comfortabel zit, en daarnaast de zilverkleurige, moderne voet, die de stoel een heel eigentijds karakter geeft. We hebben gekozen voor de kleur okergoud omdat de ruimte waarin ze staan niet zo heel licht is, en deze kleur dus een soort van zonnetje toevoegt aan het geheel. Dit heeft heel mooi uitgepakt. De stoelen zijn echte eyecatchers en onze eetruimte leeft er helemaal van op. Bovendien zit deze Eames replica ook nog eens erg lekker en hoef je er niet eens per se een kussen in te leggen, maar voor wie dat wel wil is dat natuurlijk ook een optie.

Bestel een proefplaatsing voor jouw designstoelen

Als je er nog niet helemaal over uit bent welke Eames replica je wilt bestellen kun je bij Cavel Design eenvoudig een proefplaatsing aanvragen. De stoelen worden dan bij je thuis geleverd en je mag er een poosje over nadenken. Je kunt ze dan al gerust in gebruik nemen en dan kijken of ze bevallen. In ons geval hoefden we daar helemaal niet lang over na te denken. De Eames replica stond meteen prachtig in de ruimte en ook de kleur was meteen goed gekozen. Maar als je bijvoorbeeld twijfelt over de kleur dan kun je meerdere kleuren laten bezorgen en vervolgens beslissen welke het mooist staat, handig toch?