Veel mensen zien vrijstaande baden als een enorme luxe, een luxe die zij zich niet kunnen veroorloven. Zij zullen dan ook verbaasd zijn te horen dat deze producten in heel veel huizen toe te passen zijn en dat ze lang niet zo duur zijn als vaak gedacht wordt. Zo is het voor heel veel mensen dus heel goed mogelijk om zichzelf de luxe te gunnen van vrijstaande baden. In veel badkamers wordt tegenwoordig alleen nog maar een douche geplaatst, er wordt vooral gedacht aan efficiëntie en aan praktisch nut. Maar uw badkamer is natuurlijk ook een plek waar u tot rust kunt komen, waar u de hectiek van de dag van u af wilt laten glijden en waar u weer heerlijk wilt kunnen ontspannen. Een lekker warm bad nemen is een ideale manier om weer echt tot uzelf te komen en alle stress te laten varen. Het is daarom ook vreemd dat er niet vaker gekozen wordt voor vrijstaande baden of voor inbouwexemplaren. Het kan u namelijk zoveel voldoening opleveren als u hier wel over beschikt. Natuurlijk vragen vrijstaande baden iets meer investering dan wanneer u alleen voor een douche kiest, maar dit betaalt zich natuurlijk dubbel en dwars terug. Een goed gevoel en ontspanning zijn immers niet in geld uit te drukken en zijn heel erg belangrijk voor uw persoonlijk welbevinden. Bovendien, als u de mogelijkheid hebt om thuis helemaal tot rust te komen, zult u ook veel minder snel de neiging hebben om naar een kuuroord of sauna te willen gaan. Aangezien dit altijd dure uitstapjes zijn, is het uiteindelijk natuurlijk een stuk voordeliger als u bij u zelf thuis helemaal tot rust kunt komen.

Verschillende soorten vrijstaande baden

Overweegt u de aanschaf van een bad? Dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten vrijstaande baden verkrijgbaar zijn. Zo kunt u vaak kiezen uit de stijlen landelijk, klassiek, Engels en Frans. Uiteraard zijn ook moderne ontwerpen mogelijk. Er is dus altijd wel een exemplaar te vinden in een stijl die past bij uw persoonlijke smaak en bij de inrichting van de rest van uw badruimte. Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer verschillen tussen de verschillende vrijstaande baden en dat verschil zit vooral in het model. Niet ieder bad heeft dezelfde rondingen en dezelfde pasvorm, om het zo maar eens even te noemen. Het is daarom ook altijd erg belangrijk om naar een showroom te gaan, plaats te nemen in verschillende vrijstaande baden en zo te ervaren welke vorm het best bij uw lichaam past. In welk model zit of ligt u het lekkerst? Dat punt is natuurlijk cruciaal als u ervoor wilt zorgen dat uw bad echt een object voor ultieme ontspanning uw woning wordt. Als de pasvorm niet goed is en niet past bij uw lichaam, dan zult u ook nooit echt tot rust kunnen komen en een goede ontspanning kunnen bereiken. De verschillende modellen goed uitproberen is dus van groot belang. Bij de aanschaf van vrijstaande baden is het natuurlijk ook belangrijk om rekening te houden met uw badkamer. Hoeveel ruimte hebt u daarin? Hoe groot kan het bad zijn? En waar in de ruimte kan het geplaatst worden. Het is voor uzelf natuurlijk lastig om antwoord te geven op deze vragen, de meeste mensen hebben immers weinig verstand van zaken als het aanleggen van waterafvoeren en dergelijke. Het is daarom altijd verstandig om een goede adviseur in te schakelen die voor u na kan gaan wat er in uw specifieke situatie mogelijk is, welke vrijstaande baden de juiste afmetingen hebben en hoe alles aangesloten zou moeten en kunnen worden op de waterleidingen en de afvoer. Voordat u overgaat tot aankoop van een van de vrijstaande baden, is het dus zeker aan te raden om contact op te nemen met een specialist en deze na te laten gaan wat de mogelijkheden zijn in uw specifieke situatie.

Waarom vrijstaand?

Hierboven kwam al kort de mogelijkheid van een ingebouwd bad naar voren. Waarom zou u nu kiezen voor vrijstaande baden en niet voor ingebouwde? De vrijstaande modellen hebben een aantal voordelen te bieden ten opzichte van de inbouwexemplaren, namelijk:

  • ze nemen minder ruimte in beslag, aangezien er geen ombouw nodig is
  • veel vrijstaande baden zijn van gietijzer gemaakt en dit materiaal houdt de warmte langer vast, waardoor u langer van uw warme bad kunt genieten
  • een vrijstaand bad kan overal in de ruimte geplaatst worden terwijl inbouwbaden altijd langs een wand geplaatst moeten worden

Dit zijn natuurlijk heel goede redenen om voor vrijstaande baden te kiezen en niet voor de inbouwmodellen. Maar natuurlijk speelt er bij de aanschaf meer mee, meestal kiezen mensen voor een bad dat vrijstaat omdat ze dit gewoon mooier vinden. Het geeft een veel luxere uitstraling dan wanneer het bad ingebouwd is. Het oog wil natuurlijk ook wat en daarom is het ook heel goed te verklaren dat vrijstaande baden vaak de voorkeur hebben van mensen. Gaat u binnenkort uw badkamer verbouwen en bent u nog aan het nadenken over hoe u deze in wilt gaan richten? Welke producten en meubels u er wel in wilt hebben en welke juist niet? Oriënteer u dan vooral eens bij Van Heck badkamers, hier vindt u namelijk een zeer grote collectie artikelen voor deze ruimte. Zo kunt u een goed beeld krijgen van wat er mogelijk is op het gebied van vrijstaande baden en andere producten voor in uw badruimte.