We zijn begonnen als kleine startup in een van de kantorenpanden vlak buiten Rotterdam. Vanaf de eerste dag wisten we dat we veel concurrentie tegen zouden komen. Er zijn veel bedrijven die werken aan de blockchainmogelijkheden en veel van die bedrijven zitten in de regio rond Rotterdam en Den Haag. Maar we wilden al vanaf het eerste moment werk maken van de echte mogelijkheden en echte toepassingen. Toepassingen die te maken hebben met

  • mensen
  • met bedrijven
  • en met steden

Dit wilden we zo duidelijk mogelijk communiceren naar de potentiële partners en klanten die gebruik kunnen maken van de applicaties die we maken. Daarom besloten we om het heel apart aan te pakken. Rondvluchten over Rotterdam met klanten en partners, zodat zij kunnen zien hoe groot de stad is, hoeveel mensen er zijn en wat de exacte mogelijkheden kunnen zijn van het gebruik van onze applicaties. Het werd een doorslaand succes, mede dankzij de goede mogelijkheden van Sandair (sandair.nl). We kwamen overigens deze aanbieder tegen toen we zochten naar luchtreclame. Rondvluchten hadden we namelijk nog niet eens aan gedacht, maar dat bleek een veel betere zet. De aantrekkelijke tarieven maakten het nog veel makkelijker voor ons, want uiteindelijk gaat het wel om de ROI natuurlijk.

Rondvluchten gebruiken om te overtuigen

We weten dat de wereld van de blockchain een abstracte wereld is waarbinnen veel actoren en bedrijven actief zijn die opzettelijk vaag omschrijven wat zij doen zodat zij geen aandacht trekken. Wij wilden het anders doen. Echt anders. Onze applicaties richten zich op betaalverkeer, bestellingen en orders, online kunnen bestellen en betalen en online verificatie van gebruikersgegevens. Geen anonieme stofwolk die dingen mogelijk maakt waar we niet eens aan willen denken. Maar hoe maak je partners en klanten mogelijk wat er exact mogelijk is? Simpel, je kiest voor de rondvluchten om zo te laten zien hoeveel bedrijven er zijn in de Randstad en hoeveel mensen interesse zouden kunnen hebben. Je hebt er echt geen uren voor nodig. We hebben gemerkt dat de partners al binnen een uur verkocht waren tijdens de rondvluchten. Hoe kan het ook anders? De abstracte wereld met vreemde mogelijkheden wordt ineens concreet getoond met de mogelijkheden om geld te verdienen met een eenvoudige samenwerking of investering. Zo haalden wij de partners binnen die de andere bedrijven niet eens konden bereiken omdat zij direct al vertelden dat er geen interesse was.

Maar er kwam nog meer uit voort

Nadat we verschillende rondvluchten gehouden hadden, werden we er zelf ook fan van. Niet van de rondvluchten zelf of ons product, maar van het vliegen. Daarom wilden we wat verder gaan dan alleen rondvluchten. We zijn in gesprek gegaan met Sandair die de rondvluchten voor ons regelt en hebben voor elkaar gekregen dat we beide vlieglessen kunnen starten volgende maand. Niet om zelf rondvluchten te gaan doen overigens, maar het gevoel van vrijheid en het ongestoord hoog in de hemel vliegen, dat sprak ons zo aan dat we er vaker gebruik van wilden maken. Typisch genoeg is dat direct verbonden aan het werk dat we doen. De blockchain wil namelijk ook zorgen voor meer mogelijkheden en meer vrijheden, zodat klanten en ondernemers op een makkelijkere en goedkopere manier gebruik kunnen maken van het economische systeem. Niet met de euro of dollar en niet met kosten en afgiftes die overal betaald moeten worden waardoor alles onnodig duur wordt. Heb je interesse in ons product, laat dat ons dan even weten zodat we je informatie op kunnen sturen. En nee, we nemen niet iedereen mee in het vliegtuig helaas!