Point-of-sale software van novulo biedt een volledig geïntegreerde oplossing voor de enterprise retailer. Met de software kunnen meerdere applicatie componenten worden gecombineerd tot een flexibel maatwerk kassasysteem dat aansluit op de behoeften van uw organisatie. 

Deze point-of-sale software, of POS software, doelt op de plek war de verkoop van producten gebeurt, in de winkel is dit dus bijvoorbeeld de kassa. Vanwege deze reden, staan POS systemen ook wel bekend als kassasystemen. Deze omschrijving doet de nieuwe, moderne POS systemen echter tekort. De nieuwe software ondersteunt de situatie voor, na en tijdens een verkoop om de verkoop zo goed mogelijk te laten verlopen. 

Hoe een POS systeem werkt

POS software is in de kern nog altijd erg gelijkwaardig aan een kassasysteem. Het is mogelijk om met deze software af te rekenen. De klant kan dan ook kiezen of zij wil afrekenen met contant geld of met de pinpas. Met de POS software kan er ook gecombineerd worden met hardware. Dit zijn barcode scanners of een pinapparaat. Van de nieuwe POS systemen wordt vooral verwacht dat ze ook kunnen voldoen aan de behoefte voor een gemakkelijke, probleemloze integratie met andere software componenten die te maken hebben met klantengegevens, marketingtools of voorraadbeheer. 

Net als bij veel andere soort systemen, komen ook bij kassasystemen problemen voor. Een probleem kan voorkomen wanneer een product wordt verkocht in de winkel, terwijl datzelfde product een paar seconden daarvoor is verkocht in de online webshop. Wanneer dit bijvoorbeeld het laatste artikel is, dan kan dat voor problemen zorgen bij de klanten. Daarbij is het ook niet efficiënt voor het bijhouden van de voorraad. Ook kan het zijn dat een klant geen artikelen kan retourneren in the fysieke winkel als diegene dit artikel heeft gekocht via de online webshop. Dit heeft allemaal te maken met de synchronisatie van de online webshop en de fysieke winkel. Het kan voor een aantal ontevreden klanten zorgen, terwijl dit probleem niet hoeft voor te komen. 

novulo POS software

Met de POS software van novulo zijn de winkel- en wegverkopen onderdeel van eenzelfde orderhistorie. Hierdoor worden de eerder genoemde problemen voorkomen en zullen er meer tevreden klanten zijn. Met deze software is het dus mogelijk om weborders terug te nemen in de fysieke winkel. De POS software van novulo integreert de verschillende componenten voor uw kassasysteem in een enkele applicatie die makkelijk te bedienen is. Deze applicatie is op elk apparaat met een moderne browser en interverbinding toegankelijk. Daarbij zijn componenten ook eenvoudig toe te voegen of te verwijderen. In het kort, de eigenschappen van dit POS systeem zijn als volgt:

  • De voorraad van producten kunnen bekeken en gereserveerd worden vanuit 1 interface, dus vanuit elke winkel en distributiecentrum van de organisatie. 
  • De software beheert complexe promotie of salesacties voor zowel de fysieke winkel als de online winkel. 
  • De POS software biedt soepele, directe verbindingen met bomprinters, betaalterminals, displays en lades, wat zorgt voor een soepele manier van werken. 
  • Eerdere aankopen kunnen worden bekeken en heropend om retouren goed af te handelen. Het afhandelen van retouren is dus goed verbonden met de financiële administratie en met de voorraad. 

De POS software van novulo biedt dus mogelijkheid voor een soepel verloop van transacties en retouren. Het is een moderne POS software dat problemen voorkomt door zijn flexibiliteit. Lees meer…