Led verlichting geeft veel sfeer aan een ruimte. Om dit mooi weg te werken, is er een speciale inbouw profiel op de markt. Dit led profiel zorgt er niet alleen voor dat de ledstrip goed gekoeld blijft, maar maakt het monteren op de ondergrond tevens een stuk eenvoudiger. Daarbij zorgt het voor een prachtige lichtspreiding. Bij ledprofielkoning vindt u alles wat u zoekt voor led, inbouw profielen en meer. Een inbouw profiel monteert u aan de achtergrond. Dit kan hout zijn, maar ook gips of bijvoorbeeld een trap. U werkt hiermee alle bedrading weg en houdt een schitterend eindresultaat over of de verlichting nu aanstaat of niet.

Inbouw profiel in verschillende soorten

Ledstrip profielen zijn er bij ledprofielkoning in diverse maten en vormen. Daarbij kunt u ook kiezen uit verschillende hoogtes voor een inbouw profiel. Hiermee wordt de daadwerkelijke hoogte van het profiel bedoeld, inclusief afwerkkap. Er worden hierbij drie gradaties aangehouden: Extra platte profielen, normale profielen en hoge profielen. Kiest u voor lage profielen, dan zijn ze bij ledprofielkoning verkrijgbaar in zowel inbouw als opbouw modellen. Afhankelijk van de maat die u zoekt, bieden wij verschillende breedtes aan, voor elk type ledstrip. Een laag inbouw profiel is altijd beneden de 1 cm hoog. Hierdoor zijn ze eenvoudig te verwerken en vallen ze amper op als u de verlichting niet aan heeft staan. Ideaal voor een prachtige design uitstraling. Afhankelijk van de ledstrip die u gebruikt, kan het mooier zijn dat u een hoog inbouw profiel gebruikt. Als u bijvoorbeeld een ledstrip heeft van 30 of 60 leds per meter, dan is het effect minder mooi bij een lage ledstrip. De leds staan namelijk dicht tegen de afdekkap aan. Hierdoor wordt het licht niet egaal verspreid.

Tegenover een laag inbouw profiel voor ledstrips zijn er hoge profielen. Doordat hierbij gebruik is gemaakt van een grotere afdekkap vallen ze meer op. Bij een hoog inbouw profiel heeft de afdekklep een u-vorm profiel, waardoor het licht tevens aan de zijkant zichtbaar is. Hierdoor is er een grote afstand van het aluminium inbouw profiel tot aan de ledstrip. Bij een hoog inbouw profiel moet u rekening houden met een hoogte van net is minder dan twee centimeter. Ideaal als dé oplossing voor een mooie lichtverspreiding bij weinig leds per meter.

Waarom kiezen voor inbouw ledprofielen bij ledprofielkoning

 • Specialist op het gebied van inbouw profielen
 • Aluminium profielen in de lengtes van 1, 2, 3 en 4 meter beschikbaar
 • Grote voorraad en andere bijbehorende producten 
 • Snelle levering, voor 23:45 besteld, is de volgende dag bij u thuis geleverd
 • Standaard twee jaar garantie
 • Profiteer bij een grote aanschaf van staffelkorting
 • Wij verzenden gratis binnen Nederland en België vanaf een bestelwaarde van €99,-
 • Klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9,3
 • Persoonlijk advies en tips voor uw situatie
 • Scherpe prijzen voor kwaliteit
 • Hoge en lage varianten beschikbaar

Wilt u graag led verlichting in uw huis of kantoor monteren, maar wilt u niet al die kabels en strips weer terug zien? Kies dan voor een inbouw profiel. Ideaal voor een prachtige lichtverspreiding, het wegwerken van kabels/strips en geeft een mooie design uitstraling! Bekijk nu ons grote aanbod op: ledprofielkoning.nl!