Mogelijkheden

  • Huren
  • Huren met recht van koop
  • Inruil
  • Verkoop van nieuwe en gebruikte skimaterialen
  • Inkoop gebruikte aangepaste skimaterialen

Bij huur wordt het materiaal altijd op de persoon aangepast. Ook hebben we speciale zitski’s, bijvoorbeeld:

  • Snow-surf met kort frame en grote zitkuip
  • Mono-zit-ski met verkorte zitkuip
  • Snow-surf met aanpassingen voor hoofdsteun en extra beenbescherming
  • Wij verkopen tegen zeer concurerende prijzen.

BESCHIKBARE SKI-MATERIALEN

Mono-zit-ski

De mono-zit-ski is een is een zitkuip op maat, die gemonteerd is op een verend frame. Daaronder is een “normale” alpineski gemonteerd. De balans wordt verkregen door twee korte armkrukski’s. Geschikt voor mensen met een dubbele beenamputatie, dwarslaesie, knie en loop problemen, functie verlies in de benen etc. Wij hebben Praschberger en Shadow in zit-breedten van 26 tot 52 cm.

Dualski (tessier)

De Dual-zit-ski is een is een zitkuip op maat, die gemonteerd is op een verend frame. Daaronder zijn twee “normale” alpineski’s gemonteerd. De balans wordt verkregen door twee korte armkrukski’s. Geschikt voor mensen met een dubbele beenamputatie, dwarslaesie, knie en loop problemen, functie verlies in de benen etc. Wij hebben Tessier in alle maten v.a. ca. 34 cm KRUK SKIÓN Voor mensen met een onder of bovenbeen amputatie of een omkeer plastiek is het mogelijk om te skiën met krukski’s. AANGEPAST EN BEGELEID SKIÓN Door diverse aanpassingen zoals krukski’s, speciale ski-applicaties, een combinatie hiervan en/of begeleiding is het skiën mogelijk voor, visueel gehandicapten, lichte hemiplegie.

Snow-surf (Bi-ski)

Snow-Surf is een zitje op een al dan niet verend frame, daaronder twee sterk getailleerde ski’s. De balans wordt verkregen door twee armkrukski’s. Geschikt voor mensen die geen of minder beenfunctie hebben, en/of verminderde balans, hogere dwarslaesie, Spina bifida, m.s., post – traumatische dystrofie & -polio etc. Wij hebben Bi-Unique, Mountainman en S-Surf in de maten van S tot XL

Skislee

De skislee is een zitkuip op een frame, met twee speciaal gemaakte ski’s, die met de handen of met een hand en een voet worden bestuurd. Geschikt voor mensen die geen of minder beenfunctie hebben, en/of slechte balans, verminderde arm kracht, etc. Bijvoorbeeld spastici, hoge dwarslaesie, m.s., spieraandoeningen, hemiplegie, Spina bifida, Sudeck dystrofie, post polio etc. Praschberger en P-A-Steinbock -Alpine en Langlauf met duw of trekbediening (Alpine is aanpasbaar voor hemiplegie),d.w.z. bedienbaar met een hand, een voet links of rechts. Skislee’s zijn uitsluitend te gebruiken met behulp van een begeleider welke d.m.v. een band met de slee gezekerd is!

Rolstoelslee

Deze slee kan worden gebruikt voor het vervoeren van een rolstoel over de sneeuw. Neemt tijdens transport nauwelijks ruimte in beslag. Is geschikt voor elke rolstoel. Niet geschikt om alpine afdalingen te maken.