De MRI scan brengt uw lichaam in kaart op een nauwkeurige manier. Dat betekent dat als er iets niet in de haak is, dit kan worden blootgelegd met als voordeel dat u er op tijd bij bent. Het laten uitvoeren van preventieve onderzoeken is en goed idee. Het kan er voor zorgen dat u beter begrijpt waar u aan toe bent. De mogelijkheid voor het laten uitvoeren van een total body scan of een MRI scan heeft u bij ons. Vanaf het moment dat u contact opneemt met onze medewerkers, kunt u al na twee dagen terecht. Privatescan.nl werkt met de beste mensen en de beste technieken die het voor u mogelijk maken om onderzoek te laten uitvoeren waar u wijzer van wordt. Een MRI scan duur ongeveer een uur. Dat kan iets minder zijn en dat kan iets meer zijn. De lengte van het onderzoek is uiteraard afhankelijk van het soort onderzoek dat gedaan wordt. Bij het onderzoek wordt de onderzochte in een tunnel geschoven. Middels magnetische golven wordt het onderzoek uitgevoerd. Het uitvoeren van het onderzoek is niet pijnlijk. U kunt bovendien in de tunnel altijd op een knop drukken wanneer er iets aan de hand is. In sommige gevallen wordt er bij het uitvoeren van een MRI scan gebruik gemaakt van contrastvloeistof. Zoals de term al enigszins verraadt, zorgt deze vloeistof ervoor dat er meer weefsel zichtbaar wordt. Ook wanneer dit nodig is, zal dat niet onaangenaam zijn. Na de MRI scan en het onderzoek zult u geen klachten ervaring. In een zeldzaam geval hebben mensen een overgevoeligheid voor de contract vloeistof, maar ook dan zijn de klachten meestal nihil. Het laten uitvoeren van een MRI scan is dus een goede manier om te weten te komen of u gezond bent. Wanneer dat niet het geval is, kunt u stappen ondernemen en bent u er eerder bij. Wij doen een full body onderzoek, maar ook aparte onderzoeken zoals de MRI scan. Wij baseren het advies dat wij u geven over het doen van de onderzoeken op verschillende zaken:

  • heeft u last van bepaalde fysieke klachten
  • rookt u en rookt u al langere tijd
  • komen er in de familie ziektes voor
  • heeft u al eerder een ziekte gehad
  • is er eerder een hoge bloeddruk gemeten

MRI scan uitvoeren; makkelijk en snel

Wilt u een MRI scan laten uitvoeren omdat u zich de laatste tijd niet zo gezond voelt of bent u iemand die het simpelweg belangrijk vindt om preventief onderzoek te laten doen op regelmatige basis? Dat kunnen goede motieven zijn om contact op te nemen met een van onze medewerkers. Wij werken met de beste mensen in onze klinieken. Een onderzoek laten doen is een goede keuze. Wat het resultaat van het onderzoek ook is, het levert u altijd meer inzicht op en dat is ongelofelijk belangrijk. Een MRI scan is een goede methode van onderzoek. Maar er zijn gevallen waarin het niet mogelijk is om deze scan uit te voeren. Vrouwen die zwanger zijn kunnen beter geen onderzoek doen. Vaak wordt er in ziekenhuizen altijd even overlegd over het doen van de scan bij zwangere vrouwen. Dit geldt alleen voor de eerste weken van de zwangerschap. Maar er zijn ook andere situaties die het doen van een MRI scan niet veilig maken. Wanneer uw lichaam metaal bevat, dan is het bijvoorbeeld niet mogelijk om de scan te maken. Wanneer bevat een lichaam metaal? Dat is een goede vraag. Sommige mensen hebben implantaten in het lichaam en die implantaten kunnen metaal bevatten. Mensen met een pacemaker kunnen bijvoorbeeld ook geen scan laten maken. Wilt u een onderzoek laten doen om meer inzicht te krijgen en u weer zeker te voelen over uw gezondheid. Neem even contact op en dan maken wij binnen twee dagen een afspraak met u om te bespreken wat er allemaal mogelijk is. Er zijn diverse onderzoeken die kunnen worden gedaan en u kunt rekenen op de beste hulp.

Scan van bepaalde delen

Een MRI scan kan van het hele lichaam worden gemaakt of van bepaalde delen. Bij Privatescan kunt u altijd aankloppen om een scan te laten doen en u heeft hiervoor geen verwijzing nodig van een dokter. Dat is wel het geval wanneer u een onderzoek wilt laten uitvoeren in het ziekenhuis. Helaas is het tegenwoordig niet zo dat we ons allemaal gratis preventief kunnen laten onderzoeken. Wellicht zal dat in de toekomst wel mogelijk zijn. Maar wanneer u nu een MRI scan wilt laten maken dan moet u daarvoor naar een privé kliniek zoals onze kliniek. Wij houden alle ontwikkeling die er gaande zijn op het gebied van preventief onderzoek nauwlettend in de gaten. Het is voor ons belangrijk om er als eerste bij te zijn wanneer er nieuwe mogelijkheden zijn. Natuurlijk zijn er ook allerlei andere zaken waar u rekening mee moet houden zoals uw situatie en de klachten of problemen die u eerder heeft gehad. Wij proberen voor het kiezen van een gericht onderzoek altijd te kijken naar de relevante onderzoeken voor u. Dat kunnen er verschillende zijn. Een van de artsen zal uw onderzoek uitvoeren. U kunt hem alles vragen wat u wilt en hij zal u zo goed mogelijk proberen te helpen. Neem contact op met onze medewerkers als u graag wilt weten wat de mogelijkheden zijn. Wij helpen u graag verder op ieder moment.