Bent u op zoek naar een HR ketel? U kunt een HR ketel kopen bij Ketelsprinter (http://www.ketelsprinter.nl/nieuwe-cv-ketel-kopen). Er zitten veel voordelen aan een HR ketel. Deze ketel heeft een hoger rendement, waardoor u minder hoeft te stoken. Hierdoor komt er minder koolstofdioxide vrij dan bij een reguliere ketel, wat beter is voor het milieu. En u hoeft minder geld uit te geven aan het stoken. Kortom: een HR ketel kopen is het overwegen waard! HR ketels kennen al een behoorlijk lange geschiedenis in Nederland. In 1981 zijn de eerste HR ketels ingevoerd in Nederland. Dit geeft aan dat de HR ketel al langere tijd wordt vertrouwd; grote kans dat een familielid of kennis van u ook een HR ketel heeft. Maar waarom zou u nu een HR ketel kopen? HR staat voor hoog rendement. Een hoog rendement wil zeggen dat de ketel meer energie opwekt dan een conventionele ketel. Daardoor wordt uw huis in korte tijd behaaglijk warm. Een HR ketel werkt op gas. Dit gas wordt op een efficiënte, innovatieve manier omgezet in warmte, waardoor de netto omzetting hoger is dan die van een gewone ketel. Deze extra hoge verbranding komt omdat de HR ketel (in tegenstelling tot een conventionele ketel) werkt met de condensatie van water. Vanwege de condensvorming is een HR ketel ook nog uitgerust met een condens afvoer. Dit voorkomt dat de HR ketel overstroomt. Maar wat is condensatie nu eigenlijk? Condensatie is een natuurlijk proces waarbij gas wordt omgezet in vloeistof. Dit is het tegenovergestelde van verdampen, waarbij – u raadt het al – vloeistof wordt omgezet in gas. Hoe u het ook wendt of keert, een HR ketel kopen is misschien even een investering, maar geeft een rendement dat een stuk hoger ligt dan dat van een standaard ketel. U zult er geen spijt van krijgen.

Voordelen van HR ketel kopen

Wanneer u overgaat tot een HR ketel kopen levert dat voor u veel voordeel op. U levert een positieve bijdrage aan het tegengaan van het broeikaseffect, omdat een HR ketel minder koolstofdioxide uitstoot. Doordat een HR ketel zich bedient van een efficiënter verbrandproces dan een normale ketel, hoeft u minder te stoken. Dit resulteert in een lagere energierekening. Daardoor zult u de HR ketel al snel hebben terugverdiend. Bovendien heeft een HR ketel een hoge capaciteit, zodat u genoeg kunt stoken om een ruimte lekker warm te maken. Al deze voordelen wilt u toch niet zomaar laten liggen? Daarom kunt u eenvoudig een HR ketel kopen bij Ketelsprinter. Er zijn verschillende soorten HR ketels aan te duiden. U wilt natuurlijk de HR ketel kopen die het beste bij u past, dus één die genoeg capaciteit heeft, maar ook weer geen capaciteit onbenut laat. Maar hoe weet u nou hoeveel u nodig hebt? Dit is simpel: u kijkt gewoon naar uw watergebruik. Dit kunt u doen met behulp van het uitzonderlijk handige en efficiënte waterlabel Comfort Warmwater. Dit label toont u hoeveel warm water de ketel van uw centrale verwarming per minuut kan leveren. Zo kunt u de juiste beslissing nemen wat betreft een HR ketel kopen. Bij een HR ketel met een hoge waarde voorkomt u dat er in uw huis een tekort aan warm water ontstaat. U wilt bijvoorbeeld niet dat uw douche opeens koud wordt terwijl de afwas wordt gedaan. Er zou dus gesteld kunnen worden dat de waarde van een HR ketel recht evenredig is met het comfort in uw huis. Hoe hoger de waarde, hoe groter uw wooncomfort. Een HR ketel kopen met een hoge waarde is dan ook de moeite van het overwegen waard. Daarnaast is het verstandig als u ook nog rekening houdt met de ruimte die u wilt verwarmen. U kunt natuurlijk een HR ketel kopen met een hele hoge capaciteit, maar als u maar een klein huis hebt, is dit wellicht een beetje overbodig. Wanneer u een heel grote villa wilt verwarmen, kunt u vanzelfsprekend het beste een HR ketel kopen met een grote capaciteit.

Hoe werkt een HR ketel

Maar hoe werkt nu eigenlijk een HR ketel? Het belangrijkste kenmerk van een HR ketel is dat deze netto meer warmte oplevert dan een reguliere ketel, wellicht wel de ketel die u nu gewend bent. Een HR ketel is een verwarmingsketel die werkt op aardgas. Door waterdamp in de ketel te laten condenseren, ontstaan rookgassen. Deze rookgassen zorgen ervoor dat de temperatuur in een ruimte stijgt, en dat het water wordt verwarmd. Een HR ketel wordt standaard uitgevoerd met een vlambeveiliging. Dit maakt gasgebrek beveiliging overbodig. Zolang de thermokoppel nog niet is opgewarmd, kan men een knop indrukken, waardoor de waakvlam wordt ontstoken. Een HR ketel kopen is dus ook een verantwoorde keuze op het gebied van veiligheid. Met een dergelijke beveiliging hoeft u zich immers geen zorgen te maken als u ’s nachts de ketel aan laat staan. Tenslotte heeft een HR ketel geen warmtepomp of turbine. Deze moderne ketel gebruikt hete verbrandingsgassen direct voor het verwarmen van koud water. Dit is een thermodynamisch onomkeerbaar proces. Dat wil zeggen, dat als de gassen zijn gebruikt en het water verwarmd is, de reactie niet de andere kant op kan. Voor de duidelijkheid zijn de voordelen van een HR ketel nog even kort samengevat. Een HR ketel geeft een hoog rendement, verbruikt minder brandstof waardoor u bespaart op energiekosten, is milieuvriendelijker dan een conventionele ketel, is uitgerust met een degelijke beveiliging en heeft een grote capaciteit. Voor elke ruimte is wel een geschikte ketel te vinden, of u nu een klein appartement wil verwarmen of een grote villa. Voor elk huis wat wils!