Heb jij een open haard of een andere soort houtkachel in huis? Dan kun je natuurlijk niet zonder een partij haardhout! Hoe moet je immers anders je kachel laten branden? Sommige mensen hebben het geluk dat zij een grote tuin hebben en regelmatig bij zichzelf een boom om kunnen kappen en hier dan van kunnen stoken. Of ze mogen bij anderen wat groter snoeiwerk verrichten en komen op die manier aan hun haardhout. Soms zijn er ook dagen in bossen dat je mee mag helpen met kappen en snoeien en je het daarbij vrijkomende hout ook mee mag nemen naar huis. Maar voor de meeste mensen zal toch gelden dat zij al deze opties niet hebben. Willen zij kunnen stoken, dan zullen ze toch echt brandhout in moeten slaan. Dat kan best lastig zijn, want waar koop je dit nu? Bij doe-het-zelf zaken en bij tankstations zie je nog wel eens zakken met haardhout liggen, maar laten we eerlijk zijn: daar zit natuurlijk bijna niets in. Vaak net voldoende voor één of twee avonden je haard laten branden en dan ben je er al weer doorheen. Als je dan kijkt naar wat je er voor moet betalen, dan zijn dat geen leuke grappen meer.

Kwaliteit haardhout

Wat ook zo is, is dat lang niet al het haardhout van een even goede kwaliteit is. Als je het bij jou zelf of bij iemand anders uit de tuin gekapt hebt en je hebt er niets voor hoeven betalen, dan is het vervelend als het iets minder goed brandt, maar heel erg is het dan niet. Dat wordt een ander verhaal als je er wel geld voor neer hebt moeten tellen, dan wil je ook dat de kwaliteit in orde is en dat is helaas lang niet altijd het geval. Soms is de houtsoort gewoon niet goed, lang niet alle houtsoorten zijn namelijk even geschikt als haardhout. Het is zeker de moeite waard om je hier eens in te verdiepen, want het is immers zonde om een houtsoort te kopen die niet brandt zoals jij het graag wilt. Maar vaker nog zit het probleem in het feit dat de houtstukken nog niet genoeg tijd hebben gehad om te drogen of juist veel te lang hebben gelegen. Het hout moet natuurlijk droog genoeg zijn, anders wil het niet goed branden en komt er vooral veel rook vrij en geen warmte. Maar als het haardhout veel te oud is, dan brandt het vaak ook niet al te goed meer. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden!

Uitstekende kwaliteit

Wil jij er zeker van zijn dat jij haardhout koopt dat van een uitstekende kwaliteit is? Dan moet je hiervoor absoluut naar De Haardhout Handelaar gaan. Je kunt hier terecht voor houtblokken van verschillende houtsoorten, zoals:

  • elzen
  • haagbeuk
  • beuk
  • eik
  • essen

Al deze soorten hebben zo hun eigen eigenschappen en daar kun je op dehaardhouthandelaar.nl meer over lezen! Prettig is ook dat je bij hen meteen een halve of zelfs een hele pallet vol kunt kopen. Zo heb je meteen genoeg voorraad voor een heel aantal weken, afhankelijk van hoe vaak jij natuurlijk de kachel aandoet. Ook een pluspunt van hun haardhout is dat het allemaal ovengedroogd is, waardoor je er zeker van kunt zijn dat het droog genoeg is om goed te kunnen stoken! Bestellen doe je eenvoudig online en de volgende werkdag wordt het dan al bij jou thuis bezorgd. Ook hier heb je dus geen omkijken naar en geen werk van! Met andere woorden, als jij haardhout wilt gaan kopen, dan kun je dit eigenlijk nergens beter doen dan bij De Haardhout Handelaar!