Wij wilden al jaren een ander huis, maar door de slechte huizenmarkt was het steeds maar niet mogelijk om ons droomhuis te kopen. We hebben zelfs meerdere makelaars geprobeerd maar ook zij konden ons niet verder helpen, we werden er moedeloos van. Bovendien wilden we graag een kindje, maar doordat we in een kleine huurwoning woonden was dat eigenlijk geen optie. Het was dus echt hoog tijd dat we verhuisden naar een grotere woning. Toen kwam een vriend van ons met een gouden idee. Het is tegenwoordig mogelijk om je eigen huis te bouwen. Dat wisten wij natuurlijk ook wel, maar we hadden altijd het idee dat een huis bouwen niet voor ons was weggelegd, een huis bouwen leek ons heel duur en ingewikkeld, maar die vriend van ons zei dat dat helemaal niet het geval was. We moesten gewoon bedenken wat we nu eigenlijk wilden en een goede professionele partij inhuren die ins hierbij zou helpen. We hebben niet lang erna besloten er toch voor te gaan en daar hebben we geen moment spijt van gehad! Sterker nog, waarschijnlijk is het een van de beste beslissingen van ons leven geweest. Daarna kwam alles in een stroomversnelling, en inmiddels wonen we alweer een aantal jaren als gezin in ons nog altijd mooie eigen huis. We hopen hier nog vele jaren te kunnen wonen. Ik denk dat dat wel moet lukken want we hebben een ontzettend mooi en kwalitatief goed huis kunnen bouwen.

Eigen huis bouwen? Zoek een ontwerper

We hebben een tijdje gezocht naar de beste ontwerper en we vonden die in Bram van Haarst. Toen we een afspraak bij hem hadden gehad voelde dat direct goed. Hij had alle tijd voor ons en besprak al onze vragen met ons. We vroegen ons bijvoorbeeld af welke materialen we het best konden gebruiken en hoe lang het zou duren voor het af was. Ook was het prettig dat we meteen wisten hoeveel het huis bouwen zou kosten. Dat viel ons nog ontzettend mee, want hij kon ons goed adviseren waar we op konden besparen en waarop niet. In een mum van tijd lag het bouwplan klaar en hadden we alle benodigde vergunningen binnen. In totaal duurde het huis bouwen ongeveer een jaar. Daar waren we ook verbaasd over, het ging allemaal zo snel. We zijn erna natuurlijk direct in het huis getrokken. Ook toen ze nog bezig waren met het huis bouwen werden we intensief betrokken bij de bouw en het ontwerp. We hadden er bijvoorbeeld voor gekozen om vloerverwarming aan te laten leggen, en we werden regelmatig geïnformeerd over de voortgang van het project en toen er wat problemen in het bouwproces waren met de verwarming is alles opgelost in overleg met ons. Dat gaf ons vertrouwen dat iedereen wist wat hij deed.

Ook een eigen huis bouwen

Wij kunnen het nu iedereen aanraden een huis bouwen niet langer uit te stellen. Het lijkt een enorm project en het is ook veel werk, maar samen met iemand die het klappen van de zweep kent is het een stuk minder moeilijk dan u denkt. Bovendien is de beloning groot, want u kunt uiteraard helemaal zelf aangeven welke wensen u hebt bij het bouwen van uw huis, waardoor u een uniek huis krijgt. U hoeft niet langer veel geld te betalen voor een woning waar u eigenlijk concessies doet. U kunt kiezen voor de hoeveelheid kamers, de samenstelling van de trap, het sanitair en uw tuin. Een huis bouwen is dus absoluut de moeite waard. Bovendien heeft een eigen huis bouwen nog meer voordelen. U kunt zelf kiezen waar u komt te wonen en u hoeft niet in een huis te wonen waar al eerder mensen hebben gewoond. U komt in een helemaal nieuws huis terecht dat u niet hoeft schoon te maken, maar dat u zich direct eigen kunt maken. Dat is wel zo prettig! Wij raden daarom iedereen aan die op zoek is naar een koopwoning, een eigen huis bouwen te overwegen. Het hoeft helemaal niet meer te kosten dan een bestaande koopwoning. Soms bent u zelfs goedkoper uit met een eigen huis bouwen. Het is ook heel erg leuk om alles zelf uit te mogen zoeken. Je eigen huis wordt zo helemaal je eigen project waar je jezelf helemaal in kwijt kunt. Ik ontdekte terwijl we bezig waren met het huis bouwen dat ik goed kon inschatten wat bij elkaar paste in het ontwerp en wat niet. Samen met Bram van Haarst was het een groot plezier die creativiteit in het huis te stoppen. Hij gaf me alle ruimte en gaf me ook advies als dat nodig was. Hij boog zich over de technische details die nodig waren om het huis duurzaam te maken. En zo stonden we na een jaar in ons eigen gloednieuwe huis. Inmiddels zijn we dus ook begonnen aan onze gezinsuitbreiding, en we zijn nog nooit zo gelukkig geweest als nu! Onze kleine heeft een eigen mooie kamer. Toen ons huid af was konden we dus nog even verder met het inrichten van de woning en vooral van de babykamer. Dat vond vooral mijn vrouw leuk, want zij had ook zoveel plezier in het laten bouwen van ons huis. We konden de pret dus nog even rekken met het schilderen en inrichten van de babykamer. Ik wil maar zeggen, als je eenmaal bent begonnen met je eigen huis bouwen heb je de smaak absoluut te pakken!

meer van Bramvanhaarst.nl

Deel dit bericht op social media