Terugkoppelingen geven aan mensen kan best lastig zijn. Zou het niet fijn zijn als er een training feedback geven bestond? Dan kon je leren hoe je dit het beste aan kunt pakken. Hoe je een terugkoppeling geeft zonder dat je mensen voor het hoofd stoot. Een training feedback geven zou je ook kunnen helpen bij het goed overbrengen van jouw boodschap, het duidelijk formuleren van wat je wilt zeggen, zodat je boodschap ook echt goed bij de ander aankomt. En dat dan op een constructieve manier. Zou het niet mooi zijn als je dit in een cursus kon leren?

Volg een training feedback geven

Dan hebben we goed nieuws voor jou: een training feedback geven bestaat namelijk! Je kunt hiervoor terecht bij Tijdwinst.com. Je kunt dan in een cursus van slechts een dag leren hoe je dit precies aanpakt. Er zijn namelijk nogal wat zaken om rekening mee te houden als je op een goede manier terugkoppelingen wilt geven. Een goede aanpak is van belang, anders voelt het voor de luisteraar namelijk als een flinke berg kritiek. Een goede formulering is ook van belang om ervoor te zorgen dat iemand ook echt iets met jouw constructieve opmerkingen kan. In de training feedback geven van Tijdwinst.com leer je dit allemaal. Je kunt deze cursus bij hen in je eentje volgen, als jij bijvoorbeeld de enige leidinggevende bent binnen het bedrijf. Bij grotere bedrijven zullen er echter meerdere mensen zijn die regelmatig terugkoppelingen naar anderen moeten verzorgen. Daarom kun je deze cursus ook met een groep collega’s volgen. Voordeel daarvan is dat jullie allemaal dezelfde aanpak leren, zodat bijvoorbeeld functioneringsgesprekken daarna op vergelijkbare manieren aangepakt kunnen worden. Samen een training feedback geven volgen heeft ook als voordeel dat jullie dan de enige deelnemers kunnen zijn, waardoor het cursusmateriaal echt op jullie specifieke situatie toegesneden kan worden!

Belangrijke punten

Wat kun je nu verwachten als je een training feedback geven gaat volgen? We kunnen dat hier natuurlijk niet helemaal uit gaan werken, maar we kunnen wel een paar belangrijke punten naar voren halen. Er zijn een paar belangrijke punten die je in het oog moet houden bij feedbackgesprekken, namelijk:

  • een terugkoppeling is geen advies, je benoemt wat je ziet en het is aan de ander om hier zelf op te reageren en te bepalen hoe het beter kan
  • je speelt niet op de persoon, maar je reageert op resultaat, product of uitvoering
  • laat je opmerkingen echt een basis voor een verbetering zijn, wees duidelijk in wat er goed ging en beter had gekund

Dit zijn zaken die je kunt leren tijdens de training feedback geven. Om een voorbeeld te noemen bij het laatste punt, mensen hebben er niets aan als je alleen maar zegt dat ze goed werk geleverd hebben of als je opmerkt dat ze iets pro-actiever moeten worden. Het is lastig voor iemand om met dergelijke opmerkingen iets te doen. Hoe je dit dan wel aan moet geven? Dat kun je leren in de training feedback geven van Tijdwinst.com! Dus meld je aan en leer hoe jij dergelijke terugkoppelingen zo goed mogelijk aanpakt!